NOGOMET

Na rasporedu šesnaestina finala Kupa BiH: Sarajevo i Široki na iskušenjima

Piše: (A. S.)

20.9.2017

Širom Bosne i Hercegovine danas su na rasporedu utakmice šestanestine finala Kupa BiH, u kojima se sastaju:

Mettaleghe BSI – Željezničar, Mladost – Sarajevo, Radnik – Široki brijeg, Sloga – Zrinjski, Zvijezda 09 – Bosna, Vitez - Borac, Slaven – Čelik, Leotar – Kozara, Velež – Olimpic, Ljubić – Vitez, Bratstvo – Sutjeska, Azot – Sloboda, Svatovac – Slavija, Grude – Krupa, TOŠK – GOŠK.

Nogometaši Fudbalskog kluba Sarajevo gostuju u Doboju kod Kaknja. I u prošlogodišnjem izdanju bordo tim je igrao u Kupu BiH protiv Mladosti.

Utakmica polufinala na Koševu završena je bez pobjednika 1:1, dok je Sarajevo u gostima osiguralo plasman u finale. Podsjećamo, tada je rezultat utakmice glasio 3:2 u korist Sarajeva.

Ekipa Željezničara gostuje u u Jajcu, a trener Admir Adžem je uoči polaska kazao da će njegova ekipa učiniti sve da ne dozvoli iznenađenje, već da izbori plasman dalje.

- Odlazimo u Jajce s jednom kvalitetnom i dobrom ekipom. Neki igrači će odmoriti, ali većina će igrat. Ono što me raduje je da se taj roster širi sve više i više. Prije mjesec mnogi nisu mogli pomisliti da ćemo imati slatkih briga koga staviti među 18, sada su to moji ”problemi”. Radujem se tome i nadam se da će to potrajatii. Zadovoljan sam radom Hajdarevićem, njegovim radom na treninzima, nije tu priliku dobio slučajno nego je zaslužio – kazao je Adžem. 

Sve utakmice počinju u 16 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.