NOGOMET

Nova sramota na bh. terenima: Glavni sudija udaren pesnicom u potiljak

Avaz.ba

20.9.2017

Olimpik je u 1/16 Kupa BiH izbacio Velež, bilo je 1:3, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka viđene su nemile scene u tunelu stadiona u Vrapčićima koje ne želimo vidjeti na bh. fudbalskim terenima.

Nakon utakmice zamjenik komesara za bezbjednost FK Velež Salko Grbić je zatvorenom pesnicom u predjelu potiljka udario glavnog sudiju Vladimira Bjelicu što je jasno naglašeno u izvještaju delegata. 

''Utakmica organizovana shodno Propozicijama takmičenja završnog dijela Kup-a BiH, sa propustima u organizaciji utakmice, u vidu unošenja i korištenja pirotehničkih sredstava i ubacivanja predmeta u ograđeni dio terena, kao i nedovoljnog obezbjeđenja službenih lica od strane zaštitara (udaranje glavnog sudije) prilikom izlaska sa terena i ulaska u službene prostorije po završetku utakmice. Radni sastanak održan na vrijeme sa svim prisutnim službama i službenim licima. Formirana krizna grupa i određena krizna soba. Službeni predstavnici klubova uredno dostavili ovjerene spiskove igrača za nastup na ovoj utakmici sa jasno naznačenim igračima do 21 godine, kao i stranim državljanima. Sve priložene sportske legitimacije i akreditacije uredne. Identifikacija igrača izvršena prije početka utakmice, te svi prijavljeni igrači u zapisnik utakmice fizički prisutni sa pravom nastupa. Po završetku utakmice došlo je do incidenta prilikom ulaska u tunel sa terena, gdje je glavni sudija utakmice udaren od strane zamjenika komesara za bezbjednost kluba domaćina (FK Velež) Grbić Salka zatvorenom pesnicom u predjelu potiljka pored zaštitara koji su ih obezbjeđivali. Predstavnici policije dobro su obavili svoj dio posla identifikujući lica koja su ubacivala predmete i napala službena lica i uzela izjave od sudijske četvorke i prema gore pomenutom će preduzeti odgovarajuće radnje -, stoji u izvještaju delegata Milana Jankovića iz Trebinja. 

Također i trener Veleža Ibro Rahimić je isključen zbog protestiranja, a u izvještaju delegata stoji da je psovao N/FS BiH. 

- U 90 min. utakmice glavni sudija odstranio je iz tehničkog prostora i ograđenog dijela terena za igru glavnog trenera domaće ekipe (FK Velež) Rahimić Ibra na asistenciju četvrtog sudije utakmice, zbog negodovanja, korištenja pogrdnih i uvredljivih riječi (psovanje - J.bo vas nogometni savez i onaj koji vas je delegirao), kao i bacanja i šutiranja flašice sa vodom u tehničkom prostoru - stoji u delegatovom izvještaju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.