NOGOMET

Musemić: Idemo u Bijeljinu da odigramo dobru utakmicu

Avaz.ba

22.9.2017

Fudbaleri Sarajeva prije nekoliko trenutaka krenuli su u Bijeljinu, gdje naš tim očekuje utakmica 9. kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Sarajevo će gostovati Radniku u subotu, 23. septembra, a utakmica počinje u 16 sati uz direktan TV prijenos na MOJA TV. 

Uoči polaska naše ekipe, razgovarali smo sa Husrefom Musemićem, šefom struke Bordo kluba.

Utakmica protiv Radnika je jako važna za nas u ovom trenutku. Ovo gostovanje nam dolazi poslije eliminacije u Kupu, gdje nismo izgubili utakmicu, izgubili smo penale, ali je sistem takmičenja takav kakav jeste. Mislim da nije baš logično da se Kup igra na ovaj način, ali šta je tu je. Mi idemo dalje, okrećemo se u potpunosti prvenstvu i što se tiče utakmice protiv Radnik učinit ćemo sve da dođemo do dobrog rezultata. Protivnik poslije tri vezana premijerligaška poraza ima imperative pobjede, ali nama je svaka utakmica pod imperativom pobjede i zna se po šta dolazimo u Bijeljinu - rekao je Musemić, dodavši: 

- Što se tiče igračkog kadra, sigurno je da će biti određenih izmjena u ekipi u odnosu na utakmicu protiv Mladosti. Svi igrači su spremni, nemamo povrijeđenih igrača i sa te strane je sve u najboljem redu.

- Sigurno je da nije bilo dovoljno vremena između utakmica. Jučer smo imali trening regeneracije poslije Kupa, danas već putujemo, popodne treniramo… Takav je ritam, nema mnogo prostora za odmor, ali šta je tu je. Idemo u Bijeljinu da protiv Radnika odigramo dobru utakmicu i učinimo sve da ostvarimo povoljan rezultat po nas - rekao je Musemić.

- U nastavku prvenstva nam predstoji teška borba za bodove. Kakvi će biti rezultati, to ne mogu znati, ali mogu reći da će se ekipa uvijek zalagati maksimalno i vjerujem da ćemo uz mnogo rada, želje i podršku naših navijača, ostvariti rezultate kakvi svi očekujemo - zaključio je naš trener.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.