NOGOMET

Dolaze li bolji dani za zenički klub: U Čelik žele ulagati i Turci

Piše: D. J.

22.9.2017

Nogometni klub Čelik, jedan od najvećih simbola Zenice, zanimljiv je stranim investitorima. Nakon delegacije biznismena iz Švicarske, zbog mogućeg ulaganja u klub, Gradsku upravu i gradonačelnika Fuada Kasumovića posjetila je i delegacija iz Turske.  

Ajdin Olgun, privrednik iz Istanbula, zajedno sa svojim saradnikom Bulentom Tulumom, dugogodišnjim sportskim direktorom Galatasaraja, tokom višesatnih razgovora s Kasumovićem iskazao je jaku želju da investira, što bi, ujedno, značilo i oporavak Čelika.

Riješiti problem

- Riječ je o preliminarnim razgovorima, u kojem sam ljude koji se bave ovom vrstom biznisa, upoznao sa stanjem u našem klubu. Cilj Gradske uprave je da su nam građani zadovoljni. Čelik ima armiju navijača i dat ćemo sve od sebe da, na njihovo i naše zadovoljstvo, riješimo problem koji se u posljednje dvije decenije stvarao u Čeliku – rekao je Kasumović.

Olguna i Tuluma zanimalo je trenutno finansijsko stanje u NK Čelik, kao i infrastruktura, pa je tim povodom organizirana i posjeta stadionu Bilino polje i klupskom menadžmentu.

Srdačan prijem

- U što kraćem roku želimo se upoznati sa stvarnim stanjem u klubu, nakon čega ću, zajedno sa svojim partnerom iz Katara, donijeti konačnu odluku. Sretni smo što smo u Zenici ovako srdačno primljeni od Kasumovića, o kojem se lijepo priča i u našoj domovini. Imamo velike planove i, ako dođe do saradnje, a mi istinski želimo da radimo u BiH, navijači mogu biti sigurni da će Čelik uvijek biti u vrhu tabele – rekao je Olgun prilikom posjete zeničkom stadionu.

Kasumović je od uprave i svih okupljenih oko Čelika zatražio da u roku od sedam dana utvrde stvarno stanje dugovanja te da, ukoliko je to moguće, zaključe sporazume sa povjeriocima ili s fizičkim i pravnim licima koja su u proteklom periodu finansirala ili na drugi način pomagala klub. Neki od njih ranije su najavili da će se odreći potraživanja radi ozdravljenja Čelika.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.