NOGOMET

Na Grbavici derbi dosadašnjeg dijela prvenstva, Vitez i GOŠK traže bodove nade

R. B.

30.9.2017

Prve tri utakmice 10. kola fudbalske Premijer lige BiH na rasporedu su danas. 

NK Široki Brijeg - FK Radnik (16:00)

Na stadionu Pecara, koji je ove sezone neosvojiva tvrđava, Široki Brijeg dočekat će bijeljinski Radnik. Prema prikazanom u prvih devet kola Široki Brijeg je veliki favorit. 

NK Vitez - NK GOŠK (16:00)

U derbiju začelja posljednjeplasirane i ekipe koja trenutno zauzima 10. mjesto, tražit će se zlatna vrijedni bodovi. Obje ekipe su neefikasne sa slabim odbranama. Vitez i GOŠK su zajedno postgli 11 golova u prvih devet kola, a primili 31. Bodovi iz današnjeg susreta neophodni su i jedima i drugima, kako bi izbjegli veći bodovni zaostatak. GOŠK je u nešto boljoj poziciji. Vitez bi današnjom pobjedom došao na dva boda zaostatka za timom iz Gabele.

FK Željezničar - HŠK Zrinjski (20.00)

Bit će to derbi dosadašnjeg dijela prvenstva. Dvije prvoplasirane ekipe pokušat će doći do pobjede i mirno otići na kratki odmor zbog obaveza reprezentacije. Zrinjski je u povoljnijoj poziciji, jer ima pet bodova prednosti. Međutim, posljednje dvije sezone dokaz su da ni veća prednost u Premijer ligi BiH nije nedostižna prednost. Željezničar ne igra na visokom nivou, ali su uspjeli skupiti dobrih 19 bodova. Ekipa Admira Adžema sigurno će željeti pobjedu nakon poraza u Tuzli. Pobjedom bi prišli Zrinjskom na minus dva, i mirno otišli na pauzu. Na stadionu "Grbavica" očekuje se dobra atmosfera, kao i svaki put kada igraju Željo i Zrinjski. Svi preduslovi za odličnu predstavu su tu. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.