NOGOMET

Slišković: Riješeno neće biti ništa

Slišković: Željezničar ovisi o raspoloženju pojedinaca

Autor:Ma. P.

30.9.2017

 

Jedno je sigurno, Zrinjski će i nakon večerašnjeg derbija na Grbavici biti lider, dok će epilog utakmice dati odgovor na pitanje hoće li prednost Mostaraca ispred Željezničara biti dva, pet ili osam bodova tako da su u pravu oni koji kažu da se radi o ogledu u kojem je ulog, zapravo, šest bodova.

 

Nema nikakve sumnje da je branilac naslova u psihološkoj prednosti zbog dosadašnjeg učinka, a trener “Plemića” Blaž Slišković, uprkos velikom ulogu, očekuje otvorenu utakmicu.

- Željezničar igra na svojoj Grbavici i mora igrati otvoreno, a sigurno je da se ni mi nećemo braniti. Polako dolazimo na razinu kada nam je potpuno nevažno igramo li u Mostaru ili u gostima tako da očekujem dobar derbi. Prednost koju imamo nije zanemariva, posebno zato što je ostvarena u samo devet kola, ali bez obzira na to kakva će situacija biti nakon utakmice, sigurno je da ništa neće biti odlučeno - izjavio je Slišković.

 

U odnosu na prethodnih devet prvenstvenih utakmica, Slišković će na Grbavici morati početi s drugim napadačem, jer ovog puta na dispoziciji neće imati povrijeđenog Tonija Jovića.

 

- Ne treba trošiti riječi na one koji će nam nedostajti. Jovićevi kvalitetise znaju, ali igrat će Handžić. On je drugačiji profil napadača od Jovića, nešto manje pokretljiv, ali s druge strane, donosi nam neke druge kvalitete, koje Jović nema - dodao je Slišković.

 

Trener Zrinjskog respektira velikog rivala i zna odakle njegovoj momčadi prijeti najveća opasnost.

 

- Slično kao i mi, Željezničar, također, dosta ovisi o raspoloženju pojedinaca koji vuku cijelu momčad. Ove sezone, Goran Zakarić igra veoma dobro i na njega ćemo morati obratiti posebnu pažnju, ali nećemo zbog toga morati mijenjati sastav ili formaciju - zaključio je Slišković.

 

Galić operisan 

 

Neugodan udarac koji je Marin Galić dobio u kup-utakmici u Siminom Hanu protiv Sloge, za posljedicu je imao operativni zahvat. Bek Zrinjskog operisan je u mostarskoj bolnici, nakon čega je nastavio oporavak u Klinici za urologiju. Njegov povratak u trenažni proces očekuje se za mjesec.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.