NOGOMET

Sloboda na Tušnju nastavlja pripreme za meč sa Sarajevom

Fena

9.10.2017

Nakon četverodnevnih priprema u Etno selu „Stanišići“ nogometaši Slobode vratili su se u Tuzlu i u utorak nastavljaju pripreme za važan duel u 11. kolu Premijer lige protiv Sarajeva.

- Igrači su zaista radili dobro i ove pripreme sigurno su koristile igračima koji su tokom četiri dana imali osam treninga. Dosta smo radili na taktičkom i kondicionom planu i sigurno možemo biti zadovoljni obavljenim pripremema – izjavio je šef stručnog štaba Slavko Petrović. 

Tuzlaci nisu na mini pripremama odigrali nijednu pripremnu utakmicu, jer im je ekipa Zemuna otkazala, a u međuvremenu su za srijedu dogovorili utakmicu sa drugoligašem NK Prokosovići u Prokosovićima.

- Tu utakmicu ćemo iskoristi tako što ćemo izvesti dvije postave. Jedno poluvrijeme igrat će prva, a drugo ostatak igrača. Potrebne su nam utakmice tako da će nam i ova u sijedu veoma koristiti – zaključio je Petrović.

Prvenstvo se nastavlja u subotu, a Sloboda će na Tušnju od 18 sati ugostiti Sarajevo u nadi da će pobjedom osigurati bolju poziciju na prvenstvenoj tablici od sadašnje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.