NOGOMET

Mersudin Ahmetović za Avaz.ba: Igrati za Sarajevo je čast, pritisak navijača nas ne sputava

Ahmetović: Moj cilj je da ekipa igra dobro, da Sarajevo bude uspješno ( FK Sarajevo)

Piše: N. KREŠTALICA

12.10.2017

Fudbalski klub Sarajevo nakon 10 kola Premijer lige zauzima sedmo mjesto na tabeli, što je ispod svih očekivanja.

Početak sezone za klub sa Koševa bio je očajan, ali onda je došao Husref Musemić i znatno popravio situaciju. Ipak, ekipa je u posljednjem kolu senzacionalno poražena od Krupe na Koševu pa se na reprezentativnu pauzu otišlo s gorčinom.

Težak raspored

Prvi strijelac Sarajeva i Premijer lige Mersudin Ahmetović, u razgovoru za naš portal rekao je da je atmosfera unatoč posljednjem porazu dobra te se osvrnuo na sljedeće susrete protiv Slobode i Zrinjskog u gostima.

- Tokom pauze odigrali smo dvije prijateljske utakmice, u kojima smo postigli veliki broj golova, uz nijedan primljen. Radili smo dobro. Mislim da smo na jednom dobrom putu. Mogu reći da je atmosfera u ekipi dobra, i uz takvo ozračje te dobar rad, imamo potrebne preduslove da ostvarimo ono što se od nas traži. Mogu reći da neće biti jednostavno, jer nadolazeće dvije utakmica su dva zahtjevna gostovanja, ali ćemo mi dati sve od sebe - rekao je prvi strijelac Sarajeva.

Nakon očajnog otvaranja sezone Sarajevo pod palicom Husrefa Musemića zaredalo je nekoliko dobrih partija i osvojilo bitne bodove. Ahmetović smatra da Sarajevo unatoč bodovnom zaostatku može napasti vrh tabele te je kazao

- Smatram da Sarajevo može napasti sami vrh tabele. Što se tiče bodovnog salda, situacija nije baš najbolja, ali je na nama da je popravimo. Imamo sve potrebne uslove da popravimo rezultate i vjerujem da ćemo to uspjeti. Naša ekipa je kvalitetna, dobro radimo, naporno treniramo i mogu reći da pritisak nije nešto što nas sputava. Nije isto igrati za Sarajevo ili za neki drugi klub. Sarajevo je jedan od najvećih klubova u Bosni i Hercegovini i čast je biti dio ovog kolektiva. Vjerujem da ćemo obradovati naše navijače dobrim rezultatima - kaže Ahmetović.

Ahmetović: Sarajevo može napasti vrh tabele ( FK Sarajevo)

Vjera u sebe

Mnogi treneri kažu da napadača vrijedi čekati i „istrpiti“. Mersudin Ahmetović je u drugom dijelu prošle sezone imao krizu kada je u pitanju golgeterski učinak. Ipak, od ove sezone vratio se starim navijaka jer je u prvih 10 kola postiga sedam golova. Ahmetović nam je rekao da je njemu uspjeh ekipe ispred individualnog.

  - Prije svega, nikada ne treba gubiti vjeru u sebe. Mislim da je jako bitno kako trenirate. Ja uvijek dajem sve od sebe na treninzima i naravno je da se od napadača očekuju golovi. Što se mene tiče, mogu reći da je moj cilj da ekipa igra dobro, da Sarajevo bude uspješno, moj učinak je u drugom planu - priznao nam je napadač Sarajeva.

Na kraju razgovora, prvi strijelac Sarajeva nam je rekao kako ne razmišlja o završetku karijere te da je samo fokusiran na ostvarivanje što boljih rezultata i vraćanje kluba tamo gdje mu je i mjesto.

Odličan odnos sa navijačima

Ahmetović je kazao kako ima sjajan odnos sa navijačima Sarajeva i da su oni prepoznali njegovo zalaganje na terenu. Također, ovom prilikom im je i čestitao 30-ti rođendan.

- Sarajevo ima sjajne navijače i oni su prepoznali moje zalaganje na terenu. Koristim priliku da im još jednom čestitam 30-ti rođendan - rekao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.