NOGOMET

Petrović: Da bi pobijedili Sarajevo, moramo odigrati kao protiv Željezničara

Fena

13.10.2017

Da bismo pobijedili ekipu Sarajeva, morat ćemo odigrati minimalno kao protiv Željezničara. Protiv ekipe koja se uvijek bori za titulu prvaka ne treba posebna motivacija, a ona je visoka i kod mene i kod igrača - izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare trener Slobode Slavko Petrović, govoreći o utakmici 11. kola između Slobode i Sarajeva. 

Naglasio je da je njegovim igračima godio boravak u Etno selu Stanišići, gdje su tokom četiri dana obavili osam treninga. Radili su na taktičkom planu, ali i na poboljšanju fizičke spreme. Napravljen je korak naprijed, rekao je strateg Tuzlaka.

- Poslije dvonedjeljne pauze lopta će se ponovo zakotrljati. Igrači najviše vole kad se igra, pogotovo kada dolazi protivnik kao što je Sarajevo, koje u ovaj duel ulazi kao favorit. Zbog žutih kartona neće igrati Darko Todorović i Milan Ćulum, kao ni Amer Osmanagić, koji odrađuje posljednju od tri utakmice kazne zbog crvenog kartona – naglasio je Petrović.

Dodao je da je zbog povreda bio neizvjestan nastup vratara Azira Muminovića i Filipa Erića, ali su jučer normalno trenirali i vjeruje da će moći računati na njih.

Sloboda svakako želi pobjedu protiv tima koji vodi Husref Musemić, trener koji je u dijelu prethodnog prvenstva vodio Tuzlake.

- Nakon tri uzastopne pobjede, u prošlom kolu su poraženi kod kuće od Krupe i sada im je pobjeda imperativ. Ali, sigurno je da će im se suprostaviti ekipa koja također želi pobjedu. Protiv takvog protivnika nema kalkuliranja. Moguće je da se i sutra pobjednik odluči u drugom poluvremenu. Imaju dosta kvalitetnih igrača, ali nikoga nećemo posebno markirati, nego ćemo motriti cijelu ekipu. Bitno je da se moji igrači koncentriraju tako da do kraja pokažu taktičku disciplinu – zaključio je Petrović. 

Uime igrača govorio je stoper Haris Mehmedagić, koji je pozvao navijače da podrže „crveno-crne“ kako bi zajednički proslavili novi uspjeh.

- Sarajevo je ekipa za respekt. Međutim, mi smo se psihološki i fizički izdigli maksimalno, tako da očekujem pravu utakmicu u kojoj posebna motivacija neće biti potrebna. Optimista sam u pogledu konačnog ishoda susreta – naglasio je Mehmedagić.

Utakmica Sloboda – Sarajevo igra se sutra od 18 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.