NOGOMET

Bordo tim slavio u Tuzli, pogađali Velkoski i Ahmetović

A. Bajrić

Piše: S.Me.

14.10.2017

Derbi susret jedanaestog kola Premijer lige BiH, danas u Tuzli na stadionu Tušanj igrali su stari rivali Sloboda i Sarajevo. U veoma grubom meču gosti iz Sarajeva odnijeli su sva tri boda sa tri postignuta gola, dva Ahmetovića i jedan Velkoskog. Za goste utješni gol postigao je Ignjatović. Utakmica je završena rezultatom 1:3.

U prošlom kolu oba tima su zabilježili poraze. Sarajevo je u dramatičnoj završnici izgubilo kući od Krupe rezultatom 2:3, dok je Sloboda poražena u gostima od Borca 1:0.

Zbog toga se u ovome derbiju imperativ pobjede nameće za oba tima, kako bi ublažili nezadovoljstvo svojih navijača ali i uprave klubova.

Sloboda je čak i u goroj situaciji od Sarajeva pogledamo li trenutnu tabelu. Sloboda zauzima deseto mjesto sa devet bodova, dok je Sarajevo sedmo sa četrnaest bodova.

Prvo poluvrijeme kreće veoma ofanzivno sa obje strane a i poprilično grubo. U takvoj igri već u osmoj minuti grubim startom Haris Mehmedagić dobija direktan crveni karton i tako na samom početku susreta ostavlja svoj tim sa deset igrača na terenu. Sarajevo je sa igračem više imalo donekle olakšavajući posao, ali gruba igra sa obje strane se i dalje nastavila.

Brojčanu prednost na terenu gosti veoma brzom realizuju pa tako u 19. minuti Krste Velkoski sa vrha šesnaesterca postiže gol za slavlje gostujućih navijača, kojih je došlo po prilično veliki broj u Tuzlu.

Sarajevo je zadržalo prednost od jednog gola u prvom poluvremenu i s tim rezultatom se i otišlo u svlačionice.

U drugom poluvremenu Sloboda pokušava da dođe ali jalova inicijativa ne donosi traženi rezultat. Sarajevo se uozbiljuje pa tako u 61. minuti povećava vodstvo gostiju na 2:0 preko Ahmetovića. Samo pet minuta poslije, isti igrač postiže i treći gol za sarajevo za veliko slavlje gostujućih navijača.

Sloboda u 73. minuti pravi dobru priliku, sa dvadeset metara šutira Ziljkić ali golman Sarajeva Pavlović dobro brani. Samo minut nakon toga Sloboda dolazi do prvog gola, kojeg postiže Ignjatović u 74. minuti, i ublažava veliko vodstvo gostiju.

U 82. minuti Velkoski postiže gol, kojeg sudija poništava radi ofsajda gostujućeg igrača.

Do kraja susreta nije bilo promjena, pa je Sarajevo uz veliko slavlje gostujućih navijača odnijelo vema važna tri boda rezultatom 1:3.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.