NOGOMET

Premijer liga BiH: Željo deklasirao Čelik u Zenici

J. Hadžić/Avaz.ba

Piše: S.Me.

15.10.2017

Derbi susret 11. kola Premijer lige BiH odgiran je večeras u Zenici gdje su se sastali stari rivali Čelik i Željezničar.

Kao i uvijek, ovaj susret privukao je ogromno interesovanje publike na Bilino polje.

Željo je pobijedio Čelik uvjerljivim rezultatom, a ukupni rezultat utakmice je glasio 3:0.

U prethodnim kolima, Željezničar je uvezao dva uzastopna poraza i to od Slobode u gostima i Zrinjskog na Grbavici. Čelik je prošlom kolu bio poražen od Mladosti sa ubjedljivih 0:4.

Domaćini današnjeg susreta veoma loše stoje na tabeli, predzadnji su sa svega osam bodova, dok je Željezničar treći sa dvadeset osvojenih bodova.

Od svega prethodno navedenog, očekivao nas je veoma zanimljiv susret.

Prvo poluvrijeme bolje otvaraju gosti koji su imali nekoliko solidnih šansi.

Do promjene rezultata čekalo se 35 minuta. Prethodno je Duraković u šesnaestercu oborio Ramovića a sudiji ništa nije preostalo nego da pokaže na bijelu tačku.

Sa bijele tačke siguran je bio Saša Kajkut i tako donio veliko slavlje gostujućih navijača.

Poslije primljenog gola, Čelik stvara nekoliko šansi pred golom gostiju. Mi ćemo istaći onu iz 45. minute kada je šutirao Duvnjak, a dobrom odbranom se istakao Kjosevski.

Prvo poluvrijeme je završeno vodstvom gostiju 1:0.

Gosti i drugo poluvrijeme otvaraju sjajno a domaći igrači izgledaju potpuno nemoćni da zaustave napade Želje.

Veliku šansu za goste bilježimo već u 55.minuti. Kajkut je prošao po lijevoj strani, uposlio je Zajmovića koji promašuje gol sa dvanaest metara.

Golman Marković je imao pune ruke posla ali drugi gol i loptu iz svoje mreže je morao da vadi u 65. minuti. Prekrasan gol iz slobodnog udarca postigao je Jovan Blagojević.

Zakarić nekoliko minuta poslije promašuje sjajnu priliku za goste. Međutim, nakon nevjerovatnog promašaja Zakarić se iskupio. Šutem sa 20-ak metara je pogodio same rašlje u 70 minuti.

Čelik tek nakon tri primljena gola pravi neke zanimljive šanse pred golom Kjosevskog ali od tih pokušaja ne biva ništa. Pa tako Željezničar sigurnom igrom privodi meč kraju.

Napomenimo još da je danas odigran jedan susret prije ovoga. GOŠK iz Gabele je odigrao neriješeno kući protiv Mladosti rezultatom 2:2.

Strijelci u ovome dvoboju su bili za domaće Bošnjak iz penala i Kobiljar, a za goste Misić i Karahmet.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.