NOGOMET

Lijepa vijest za navijače Sarajeva, u bordo tim vratio se nekadašnji prvotimac

FK Sarajevo (wwwfksarajevo.ba). Utakmica u Trening centru u Butmiru

Avaz.ba

17.10.2017

Fudbaleri Sarajeva savladali su danas u prijateljskom susretu visočku Bosnu, rezultatom 4:0. 

Golove u Trening centru u Butmiru postogli su Smajlagić (2), Herić i Crnkić. 

Od prvog minuta utakmicu je počeo sljedeći sastav: Kovačević, Kadušić, Pidro, Mujakić, Ivetić, Herić, Rahmanović, Husejinović, Crnkić, Kuzmanović i Smajlagić.

Prvu priliku imao je Smajlagić, kada glavom šutirao preko gola. Potom je Crnkić na odlično ubacivanje Husejinovića pogađa stativu. Svoj udarac je isprobao i Rahmanović, ali nije bilo promjene. 

Igrala se 16. minuta kada je Sarajevo došlo do vodstva. Kuzmanović je uposlio Herića, koji preciznim udarcem pogađa mrežu Bosne, piše oficijelna stranica FK Sarajevo. 

Ubrzo nakon toga, Herić je ponovo bio u prilici, a novi gol je postignut u 29. minuti. Rahmanović je nesebično uposlio Smajlagića, koji prizemnim udarcem pogađa za povečanja vodstva Sarajeva. 

Do kraja prvog dijela još jedan gol. Rahmanović je šutirao iz slobodnjaka, golman brani, a na odbijenu loptu natrčava Crnkić, koji je postigao novi gol.

Na početku drugog dijela tri izmjene u bordo redovima. Adilović, Liivak i Anđušić su ušli umjesto Kovačevića, Herića i Kuzmanovića. 

U nastavku utakmice, Sarajevo je prijetilo odličnim udarcima Rahmanovića i Liivaka sa distance, no nije bilo promjene. 

Posljednji gol na utakmici postigao je Smajlagić. Mladi napadač se po drugi put upisao u strijelce u 68. minuti, a asistenciju upisuje Husejinović.

Nadolazećeg vikenda bordo klub gostovati će Zrinjskom u Mostaru. 

Utakmica se igra u subotu, 21. oktobra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.