NOGOMET

Petrović: Moramo dokazati na terenu da smo liga iznad Bratstva

FENA/ Miroslav Petrović

Fena

24.10.2017

Uprkos neuspjehu na Tušnju u susretu sa Širokim Brijegom, u Slobodi pronalaze snage da osiguraju normalno funkcioniranje kako bi život išao dalje.

U okviru osmine finala Kupa BiH Tuzlaci sutra igraju u Gračanici protiv neugodnog prvoligaša Bratstva, a trener Slavko Petrović kaže da uz sav respekt prema domaćinu, ne razmišlja ni o čemu drugom, osim o pobjedi i plasmanu među osam ekipa.

- Nakon teškog poraza od Širokog Brijega bitno nam je da se igrači psihološki podignu. Očekuje nas danas veoma motivirani protivnik, a ako želimo uspjeh, moramo ući borbeno i pokazati da smo jednu ligu iznad od ekipe Bratstva – rekao je Petrović na današnjoj konferenciji za novinare.

Sloboda u ovom susretu neće na raspolaganju imati stopera Harisa Mehmedagića, koji je kažnjen zbog isključenja protiv Sarajeva, te na povrijeđenog Anela Husića. U kombinaciji za nastup u Gračanici je Ibrahim Škahić, koji se potpuno oporavio nakon bolesti.

Kapiten Tuzlaka Amer Ordagić kaže da je ekipa Bratstva veoma motivirana za duel s „crveno-crnima“, ali motiva ne nedostaje niti igračima Slobode.

- Kup nam je jedina nada da se malo vratimo u ritam. Jednostavno, moramo izaći na teren, biti bolji i slaviti – naglasio je Ordagić.

Susret Bratstvo - Sloboda igra se sutra na stadionu Luke u Gračanici od 15 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.