NOGOMET

Adžem: Želimo ostvariti priključak za vodećim ekipama u ligi

FENA

Fena

27.10.2017

Fudbaleri Željezničara u subotu će igrati protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja meč 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar se nalazi na trećem mjestu na tabeli s 25 bodova, dok je njihov sutrašnji protivnik na petoj poziciji sa šest poena manje. 

Dva tima su okviru osmine finala Kupa BiH igrali prije dva dana a uspješniji je bio sarajevski klub s 2:1 te se plasirao u četvrtfinale najmasovnijeg fudbalskog takmičenja.

Trener Željezničara Admir Adžem očekuje tešku utakmicu, kao što je bila i u Kupu i vjeruje u novu pobjedu.

- U Kupu smo ostvarili što smo željeli. Sada igramo za bodove kako bismo zadržali priključak za vodećim ekipama. Znamo šta nas čeka, dva dana smo iskoristili da se oporavimo. Nadamo se da ćemo ostvariti pobjedu - rekao je Adžem.

Dodaje da postoje problemi u igračkom kadru ali da neće biti puno promjena.

- Ubacit ćemo dva-tri svježa igrača. Očekujemo sličnu utakmicu kako i u Kupu jer oni igraju tvrdo, ali ćemo mi malo drugačije od početka krenuti - dodao je trener Željezničara.

Vezni igrač 'plavih' Sinan Ramović smatra da ekipa mora biti fokusirana u ofanzivi i defanzivi.

- Čeka nas težak teren. Mislim da sa pravim pristupom neće u pitanje pobjeda doći -navodi Ramović i dodaje da Željezničar treba iskoristiti krizu u redovima Zrinjskog te u potpunosti se uključiti u borbu za prvo mjesto.

Utakmica između Željezničara i Mladosti igra se u subotu na Grbavici od 16.30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.