NOGOMET

Zakarić donio pobjedu Željezničaru nad Mladosti

M. Kadrić

Piše: S.Me.

28.10.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Željezničar je u okviru trinaestog kola Premijer lige BiH na Grbavici savladao Mladost iz Kaknja na krilima Zakarića.

Podsjetimo se da su ovi timovi igrali meč Kupa BiH i u srijedu. Željezničar je slavio sa 2:1, dok je u prvom meču ove sezone Mladost pred svojim navijačima slavila identičnim rezultatom.

Odlična igra Željezničara na otvaranju meča, koji u ranoj fazi dolazi do zasluženog vodstva.  Zakarić je dobio loptu na 7-8 metara od gola i lijepo je pogodio za prednost Plavih od 1:0 u 14. minuti. 

Dobra utakmica i u nastavku meča na Grbavici. Otvoreno se igra sa obje strane u prvom poluvremenu.

Drugi gol domaći postižu u 36. minuti preko istog strijelca. Sjajna akcija Plavih i fantastična završnica Zakarića za sigurnih 2:0. Sa ovim se rezultatom otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu gledali smo miran meč bez nekih velikih prilika jer je Željo imao sigurno vodstvo i nije želio prepuštati ništa slučaju. Dok su gosti bili u većini pokušaja nemoćni. Bilježimo loš pokušaj Blagojevića iz slobodnjaka u 61. minuti, gdje lopta odlazi preko gola.

Sjajnu priliku za Željezničar bilježimo u 67. minuti. Zakarić je mogao da završi posao u ovom meču. Ipak, spetljao se u završnici dobrog napada. Arežina je dobio drugi žuti karton, odnosno crveni u 83. minuti i gosti su ostali sa igračem manje pred samu završnicu meča.

Plavi mirnom i sigurnom igrom priveli su meč kraju i savladali su vrlo neugodnu Mladost ove sezone rezultatom 2:0.

Sa ovom pobjedom domaćini su se izravnali na tabeli sa vodećim Zrinjskim koji ima 28 bodova i jednu utakmicu manje koju igra sutra.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.