NOGOMET

Beganović: Pet golova na Koševu nam je najveća kazna

Avaz.ba

30.10.2017

U utakmici 13. kola Premijer lige BiH zenički Čelik je u susretu protiv izuzetno raspoložene ekipe Sarajeva doživio najteži poraz u dosadašnjem dijelu prvenstva (0:5). Prvi strateg “Crno-crvenih” u ovoj utakmici nije mogao računati na čak osam prvotimaca, ali to ipak ne opravdava težak poraz. 

- Moram čestitati igračima Sarajeva. Mi smo u svim fazama bili nemoćni, a nedostatak brojnih igrača u našoj ekipi nije se mogao nadoknaditi. Uskoro ću imati sastanak s rukovodstvom kluba, koje je bilo na Koševu, i vidjet ćemo šta će se dalje desiti. Ovim igračima, a i svima nama, kazna je sama po sebi činjenica da smo primili pet golova. Okrećemo se narednim utakmicama, u kojima moramo popraviti igru i bodovni saldo – kratko je rekao Beganović za “Dnevni avaz”.

Čelik trenutno ima najgoru odbranu u prvenstvu. U 13 odigranih utakmica primili su čak 30 golova, dok su postigli tek 10. Narednog vikenda očekuje ih novi težak ispit u utakmici sa prvoplasiranom ekipom Širokog Brijega, koji iza sebe ima niz od pet pobjeda.

Stručni štab Čelika ponovno neće moći računati na povrijeđene Aidina Mahmutovića, Fenana Salčinovića i Dinu Ćemalovića, a po tri žuta kartona sakupili su Anes Duraković i Mahir Mehić. Povratak Žermana Kuadija (Germaina Kouadia) u Zenicu i dalje je neizvjestan.

Jedina pozitivna priča s Bilinog polja je nastavak pregovora s HAN grupom, investitorima iz Turske, koji su spremni za ulaganje u sportski segment zeničkog kluba. Evidentno je da Čelik s trenutnim igračkim rosterom teško može izboriti opstanak u društvu najboljih. U ponudi investitora, između ostalog, stoji da žele 70 posto upravljačkih prava u sportskom segmentu kluba, profesionalnom, omladinskom i amaterskom. Zanima ih samo sportski segment kluba, u koji će godišnje ulagati od milion do dva miliona eura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.