NOGOMET

Juniorska reprezentacija BiH okupit će se u četvrtak u Zenici

Fena

31.10.2017

Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se u četvrtak u Zenici, gdje će se pripremati za turnir kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina.

Protivnici bh. timu u grupi 11 bit će Francuska, Gruzija i Andora, a turnir će biti održan u Etno-selu Stanišići i Ugljeviku od 8. do 14. novembra, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH. 

Selektor Toni Karačić pozvao je 20 igrača, a na njegovom spisku su: Adnan Kanurić (Deutz 05, Njemačka), Jusuf Gazibegović (Red Bull Salzburg, Austrija), Amar Beširević (Željezničar), Jasmin Čeliković (Rijeka, Hrvatska), Rijad Sadiku (Sarajevo), Vladan Danilović (Borac), Ševkija Resić (Sarajevo), Edis Smajić (Sloboda), Nedim Hadžić (Sarajevo), Nikola Kosanić (Niendorf, Njemačka), Benjamin Hadžić (Stuttgart, Njemačka), Elvir Kovač (Freiburg, Njemačka), Amar Beganović (Sloboda), Alen Mustafić (Sarajevo), Stefan Kovač (Crvena Zvezda, Srbija), Anel Šabanadžović (Željezničar), Amar Ćatić (PSV Eindhoven, Holandija), Demirel Veladžić (Sarajevo), Halid Šabanović (Sarajevo), Amir Velić (Željezničar).

Karačić smatra da su pred bh. timom teške utakmice.

- Očekuju nas pripreme za turnir na kojem ćemo imati zahtjevne protivnike. Francuska i Gruzija su veoma kvalitetne ekipe. U Zenici ćemo obaviti pet treninga, a u Etno selu Stanišići još dva do prve utakmice sa Gruzijom. Iskoristit ćemo ovaj period da igrače što bolje upoznamo tim protivnikom. Prema onome što smo vidjeli, radi se o ozbiljnoj i jakoj ekipi. Moramo se što bolje spremiti, jer prva utakmica je veoma važna i može odrediti dalji tok kvalifikacija. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo plasman u Elitni krug - kazao je Karačić.

Reprezentativci će se spremati u Zenici do 6. novembra, kada polaze u Etno-selo Stanišići gdje će biti održan turnir. 

Raspored utakmica kvalifikacione grupe 11:

8. novembra: 

Francuska - Andora (Ugljevik)

Bosna i Hercegovina - Gruzija (Etno selo Stanišići)

11. novembra: 

Francuska - Bosna i Hercegovina (Etno-selo Stanišići)

Gruzija - Andora (Ugljevik)

14. novembra:

Gruzija - Francuska (Etno-selo Stanišići)

Andora - Bosna i Hercegovina (Ugljevik)

Svi susreti počinju u 13 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.