NOGOMET

Preporođeni bordo tim: Šest od sedam

Avaz.ba

31.10.2017

Na Koševu je prije dva mjeseca bilo više poraza i promijenjenih trenera nego bodova, činilo se da će i plasman u Ligu za prvaka biti teško ostvariv, ali se sve promijenilo dolaskom Husrefa Musemića na klupu Sarajeva.

Jedan poraz

U sedam utakmica pod vodstvom legende bordo kluba, ekipa je u sedam susreta ostvarila šest pobjeda, uz domaći poraz protiv Krupe. Da nije bilo tog kiksa, fudbaleri Sarajeva (23 boda) puhali bi za vratom vodećoj trojci Širokom Brijegu, Željezničaru i Zrinjskom (imaju po 28) u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

No, ni ovih pet bodova zaostatka nije nedostižno. Sarajevo je, pod Musemićevom palicom, postalo najefikasniji tim u Premijer ligi Bosne i Hercegovine sa 28 postignutih golova. A krajem avgusta, nakon šest kola, Sarajevo je imalo negativnu gol-razliku od 5:6 i svega pet bodova. 


Težak teren

Uslijedila je furiozna serija, koja je nakratko prekinuta neuspjehom s Krupom, te gostujući trijumfi u Mostaru nad aktuelnim prvakom Zrinjskim, nad Slobodom na Tušnju, a najveći je ostvaren u nedjelju na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” protiv Čelika (5:0).

- Nažalost, kiša je padala cijeli dan i nije bilo lako igrati na onakvom terenu. Ipak, dobro je, to nije bila prepreka da ostvarimo ono što smo zacrtali za meč. 

Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, postigli pet golova, osvojili tri boda i idemo dalje - kazao je Makedonac Krste Velkoski, koji je bio strijelac uz Pericu Ivetića, Mersudina Ahmetovića, Amara Rahmanovića i Sanjina Lelića.

Sedam mladih igrača

U duelu sa Zeničanima nastupilo je čak sedam igrača od 21 godine i mlađih.

Od prve minute nastupili su Marko Mihojević (1996.), kapiten Sarajeva, Samir Radovac (1996.), Mićo Kuzmanović (1996.) i Sanjin Lelić (1997.), a odmah na početku drugog dijela u igru su ušli Nedim Hadžić (1999.), Nihad Mujakić (1998.) i Elvedin Herić (1997.).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.