NOGOMET

Turci spremni godišnje ulagati najmanje milion eura u Čelik

Piše: D. J.

1.11.2017

Na stadionu Bilino polje održan je još jedan radni sastanak članova pregovaračkog tima NK Čelik na kojem se razgovaralo o ponudi turskog strateškog partnera HAN grupe. Sastanku je prisustvovao i predstavnik Nadzornog odbora kluba.

Član pregovaračkog tima Damir Bradarac izjavio je za „Dnevni avaz“ da je donesen zaključak da se jednoglasno prihvati ova ponuda budućeg ulagača u zeničkog premijerligaša.

- Inicirali smo novi sastanak s predstavnicima investitora koji će biti održan najkasnije do petka kako bismo prišli realizaciji pravnih pitanja kako regulirati odnose i potpisati sporazum po kojem bi HAN grupa postala strateški partner našeg kluba – kazao je Bradarac.

Naš portal došao je u posjed pismene ponude strateškog partnera.

- To je inicijalno pismo kojim oni kroz partnerstvo nude ulazak u NK Čelik, tu su naveli i cifru od jedan do dva miliona eura na godišnjem nivou. Potrebno je samo dogovoriti dinamiku isplate – rekao nam je Bradarac i dodao da se prvo trebaju izvršiti predradnje prema Gradskom vijeću koje je donijelo odluku o potpisivanju reprograma duga prema Poreznoj upravi FBiH kako bi se očistio i pripremio prostor za ulazak investitora.

Ne žele preuzeti dug

U ponudi se navodi da je investitor iskazao interesiranje za preuzimanje dijela djelatnosti Nogometnog kluba Čelik: u sportskoj djelatnosti – profesionalni i amaterski nogomet do 70 posto upravljačkih prava i pravo na korištenje stadiona Bilino polje. Investitor nije iskazao interes za izdavanje pod zakup poslovnih prostora na stadionu i predlaže da NK Čelik iz tog ostvarenog prihoda nastavi s plaćanjem obaveza prema trećim fizičkim licima i pravnim subjektima. Na kraju ponude je navedeno da investitor nije spreman preuzeti sva dugovanja kluba koja su nastala do dana zaključivanja međusobnog ugovora.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.