NOGOMET

Mlada reprezentacija BiH: Koga je poznao Marinović za meč protiv Velsa

Avaz.ba

2.11.2017

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine će narednu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo odigrati protiv Velsa 10. novembra u 19 sati u Bangoru.

Selektor Vinko Marinović je za ovaj susret pozvao 23 igrača, a to su: Nemanja Trkulja (Borac), Azir Muminović (Sloboda), Matej Marković (Čelik), Darko Todorović (Sloboda), Kerim Memija (Vejle), Kemal Osmanković (Željezničar), Besim Šerbečić (Radnik), Stjepan Radeljić (Štutgart), Marko Mihojević (Sarajevo), Eldar Ćivić (Sparta Prag), Stjepan Lončar (Široki Brijeg), Marijan Ćavar (Zrinjski), Amir Hadžiahmetović (Konjaspor), Ismar Hairlahović (Sloboda), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Elvedin Herić (Sarajevo), Luka Menalo (Široki Brijeg), Nikola Dujaković (Krupa), Zinedin Mustedanagić (Dukla), Mićo Kuzmanović (Sarajevo), Ivan Jukić (Korona), Ermedin Demirović (Alaveš), Almir Aganspahić (Mladost).

- Na spisku su uglavnom igrači koji su bili i u ranijem sazivu. Jedino ne možemo računati na Demira Pecu koji će zbog povrede propustiti ovo okupljanje. Sada imamo samo dva dana za pripreme, ali takav je kalendar i moramo se osloniti na ono što smo uradili u proteklom periodu kada smo imali mnogo više vremena za rad – rekao ej selektor Vinko Marinović.

Selektor je još dodao: „Kao što sam i ranije govorio, imamo tešku grupu, ali ćemo se truditi da iskoristimo sve šanse koje nam se ukažu. Vels je ekipa koja zaslužuje poštovanje, pobijedili su Švajcarsku, ali i mi smo nadigrali Portugal, tako da će sasvim sigurno ovaj duel biti neizvjestan. Ipak, ako ponovimo igru kao protiv Portugala, možemo se nadati dobrom rezultatu.“

Reprezentativci će se okupiti 6. novembra u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.