NOGOMET

Slišković: Nisam nacionalista

Avaz.ba

3.11.2017

Prekid negativne serije Zrinjski će tražiti u sutrašnjoj utakmici protiv Radnika, kluba koji je “Plemićima“ nanio jedan od tri poraza ove sezone.

Trener Blaž Slišković svjestan je šta se očekuje od njegove ekipe, pogotovo kada se zna da su Mostarci u posljednja tri kola osvojili samo jedan bod.

- Radnik je u usponu. Nakon serije poraza u kojoj su bili Bijeljnici, momčad Mladena Žižovića je nakon posljednje pauze zaigrala bolje. S druge strane, mi smo u rezultatskoj, ali ne i u krizi igre, jer niko ne može reći da smo na Pecari odigrali loše. Svi smo svjesni da sada opet krećemo nule, ali kao što prije tri kola niko od nas nije tvrdio da smo već prvaci, tako isto sada znamo da ništa nije izgubljeno - izjavio je Slišković, koji će ovog puta imati puno veći izbor igrača nego što je bio slučaj u prošlom kolu, jer se vraćaju Marijan Ćavar, Marko Perišić i Slobodan Jakovljević.

 

Slišković je na jučerašnjoj konferenciji za medije opet dugo govorio, a između ostalog dotakao se i saopštenja Zrinjskog koji mu je ukazao podršku nakon napisa pojedinih portala da bi mogao biti smijenjen.

- Drago mi je što je klub izašao s takvim stavom. Iskreno, meni toliko ne smetaju tekstovi da bih mogao biti smijenjen, jer znam kako stvari u nogometu funkcioniraju. Ono što ne mogu razumjeti su napisi koji nemaju veze sa sportom, a još manje sa mnom, jer Slišković sigurno nije nacionalist - zaključio je trener aktuelnog prvaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.