NOGOMET

NK Jedinstvu slijedi reorganizacija i konsolidacija

Fena

8.11.2017

Gradska uprava Bihaća neće 'dići ruke' od NK Jedinstva i zajedno sa Upravom kluba, sportskim radnicima i entuzijastima pokušat će pronaći najbolje rješenje za stabilno financiranje kluba u narednom periodu, te njegovu reorganizaciju i konsoldaciju u svim segmentima.

To su danas zajednički na konferenciji za medije istakli gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i predsjednik Uprave NK Jedinstvo Emir Mujadžić.

- Kada je u pitanju podrška Grada Bihaća, mi smo u procesu uzrade budžeta za 2018. godinu i mi ćemo planirati sredstva za NK Jedinstvo i ona će moći se utrošiti isključivo za poboljšanje infrastrukture, omladinski pogon kluba, režije i kotizacije koje su neophodne za takmičenje. O visini sredstava neću sada govoriti ali moramo stvoriti preduslove da klub funkcioniše u narednom periodu - kazao je Fazlić.

Naglasio je da su u toku razgovori s potencijalnim investitorom koji bi ulagao u NK Jedinstvo i već u petak bi se trebali održati sastanci s navijačima i Upravom kluba.

- Ukoliko ne dođe do dogovora sa privatnim investitorom, idemo na drugu varijantu da osiguramo sredstva da klub može funkcionisati u drugoj polusezoni, a da Uprava kluba preko sponzorstva i drugih prihoda osigura nedostajuća sredstva - naveo je Fazlić.

Mujadžić je rekao da je štrajk igrača već u ponedjeljak okončan, uz dogovor da se do utakmice u subotu uplate sredstva za igrače, saopćeno je iz Grada Bihaća.

- Moramo zaboraviti sve što je bilo loše oko našeg kluba, te istinski zasukati rukave i prestati samo sa verbalnom podrškom Jedinstvu i konkretno pomoći klub u godini u kojoj će obilježiti 100 godina postojanja. Teška polusezona je iza nas i sada imamo vremena do februara da popravimo stanje u klubu i krenemo u borbu za opstanak - zaključio je Mujadžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.