NOGOMET

Dat ću vam srce, ali ću vam uzeti dušu!

Avaz.ba

10.11.2017

Zenički Čelik angažirao je novog šefa stručnog štaba, trećeg ove sezone. Nakon Kemala Hafizovića i Elvedina Beganovića, na vruću stolicu sjeda Vinko Divković.

U kratkom razgovoru za “Dnevni avaz” rekao je da je upoznat s onim što ga čeka.

- Prisustvovao sam većini utakmica i igrački kadar i stanje u klubu itekako su mi poznati. Nikakve druge promjene u stručnom štabu se neće dogoditi. Ja ću samo pomoći i nastaviti tamo gdje su drugi stali – kaže Divković te dodaje da na trening dolazi nakon sastanka na kojem je dogovoreno da “Crno-crveni” ipak otputuju u karantin u blizini Zenice kako bi se ekipa pripremila za nastavak prvenstva:

- S rukovodstvom imam usmeni dogovor, prema kojem treba ostvariti određeni bodovni saldo u naredne četiri utakmice. Ukoliko to uradimo, postoji mogućnost daljnje saradnje – rekao nam je Divković, koji je jučer imao prvi trening s ekipom.

Na predstavljanju igračima, novi trener je rekao:

- Imam veliko srce i dat ću ga vama, ali ću vam uzeti dušu na treninzima.

Paviću isplaćena prva rata

Pod prijetnjom suspenzijom, Svjetska nogometna organizacija (FIFA), naložila je Nogometnom klubu Čelik isplatu dijela duga bivšem treneru Borisu Paviću, što je i urađeno. Po osnovu Ugovora o vansudskom poravnanju, uplaćeno je 4.600 KM. Zeničani Paviću duguju još 6.000 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.