NOGOMET

Nadam se da ću uskoro zaigrati za prvi tim

Avaz.ba

15.11.2017

Jedan od najvećih bosanskohercegovačkih talenata u kadetskom uzrastu Andrej Đokanović potpisao je trogodišnji profesionalni ugovor s Fudbalskim klubom Sarajevo. Mladi nogometaš, koji je rođen 1. marta 2001. godine, kapiten je U-17 reprezentacije BiH, a nosi i kapitensku traku kadeta Akademije FK Sarajevo.

- Mnogo sam sretan i zadovoljan nakon potpisivanja ugovora. Za mene je velika stvar što sam potpisao ugovor s najvećim klubom u BiH. Nadam se da ću u godinama koje dolaze svojim radom zaslužiti priliku da igram za prvi tim Sarajeva. Zahvalan sam klubu na povjerenju i iskazanoj podršci - rekao je Đokanović.

Trener kadeta bordo kluba Admir Hasančić prenio nam je više informacija o Đokanoviću.

- On je veoma talentiran i kapiten je naših kadeta i kadetske reprezentacije BiH, koja je prošla prvi krug kvalifikacija. Radi se o kvalitetnom dječaku koji ima dobru motoriku i fizičku snagu. Može odgovoriti na više pozicija, a igra na desnom beku i kao zadnji vezni igrač. Do kadetskog uzrasta je igrao veoma dobro i želimo mu puno sreće. Sigurno je da on ima prostora za napredak i ako bude nastavio svojim putem, vjerujemo da će biti prvotimac u dogledno vrijeme - rekao je Hasančić.

Inače, Sarajevo je u prijateljskoj utakmici savladalo ekipu Moševca iz Maglaja rezultatom 7:2

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.