NOGOMET

Đurbuzović umjesto Varešanovića na klupi Olimpika

Fena

24.11.2017

Hajrudin Dino Đurbuzović novi je šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Olimpik. 

Đurbuzović je na mjestu šefa struke naslijedio Mirzu Varešanovića, koji je jučer podnio ostavku na to mjesto.

Sportski direktor kluba Emir Hadžić izjavio je da su se na korektan način rastali s Varešanovićem te mu je zahvalio na svemu što je uradio dok je vodio ekipu s Otoke.

- Loše smo odigrali u Kupu, imamo ambicije i nadamo se da možemo proći dalje. Zbog toga smo ubrzali proces sa dovođenjem trenera i ovim putem želim mu mnogo sreće. Mislim da je ovo pozitivna šok-terapija i da nam može donijeti mnogo toga - rekao je Hadžić.

Đurbuzovioć je istakao da je zadovoljan zbog dolaska u Olimpik te da je poziv čelnika tog kluba prihvatio zbog ambicija ekipe.

- Ovo će za mene biti izazov, nova liga, ali ambicije svih su da nastavimo put ovoj lijepoj priči i da se Olimpik vrati u Premijer ligu i pokušamo odigrati utakmicu Kupa na što bolji način - rekao je Đurbuzović.

Ističe da Olimpik ima potencijalan igrački kadar, te da će učiniti sve da ostvari cilj, a to je povratak u elitni rang bh. nogometa.

– Što se tiče stručnog štaba, došlo je do razilaženja mišljenja. Da li će doći do odlaska kolega koji su bili tu ne znam još uvijek. Ja sam otvoren za sve opcije, a ako bude trebalo ja ću preuzeti to na sebe - zaključio je novi trener Olimpika.

Đurbuzović je u karijeri nastupao za Željezničar, Iskru i Čelik, te Kayserispor, Genclerbirligi i Ankaragucu u Turskoj. Kao trener je radio u Željezničaru, Čeliku, Al-Ettifaq Sport Clubu u Saudijskoj Arabiji, Gaziantepu i Denizlisporu, a bio je i član stručnog štaba reprezentacije BiH. Posljednji angažman imao je u Bahreinu u ekipi Al-Muharraq Sports Clubu, saopćeno je iz Olimpika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.