NOGOMET

Zrinjski ostvario pobjedu protiv Slobode, Čelik poražen u Zenici

Piše: S.Me.

25.11.2017

Danas su igrate utakmice šesnaestog kola Premijer lige BiH, u kojem je vodeći Široki Brijeg odigrao neriješeno 0:0 protiv Mladosti, Čelik je u Zenici izgubi od Krup 0:2, u Vitezu su bodove podijelili Vitez i Borac rezultatom 0:0. Zadnji meč danas su igrali Zrinjski i Slobodam gdje su domaćini ostvarili sigurnu pobjedu rezultatom 2:0.

Zrinjski je danas u Mostaru dočekao Slobodu sa treće pozicije na tabeli sa osvojenih 31 bod, dok je Sloboda zauzimala deveto mjesto sa 13 bodova.

Domaćinu je bila neophodna pobjeda jer su u posljednje vrijeme bilježili loše rezultate. Čak su upisali tri poraza u posljednje četiri utakmice. Današnja pobjeda Zrinjskom je dobro došla kako bi vratila pozitivnu atmosferu u klub poslije serije negativnih rezultata.

Prvo poluvrijeme Zrinjski je okončao u svoju korist golom Hrvoje Barišića u 16. minuti i tako dao do znanja Slobodi da nemaju šta tražiti danas u Mostaru.

U drugom poluvremenu domaćini potvrđuju svoju nadmoć na terenu. Tako u 64. minuti Katanec povećava vodstvo domaćina na 2:0. Ovim golom sve dileme u ovome dvoboju bile su riješene.

Zrinjski pobjedom protiv Slobode približio se vodećem Širokom Brijegu na svega jedan bod zaostatka i zasigurno da nas čeka velika borba za prvaka BiH.

Napomenima da sutra Željezničar igra svoju zaostalu utakmicu protiv gradskog rivala Sarajeva na Grbavici, gdje očekujemo sjajnu posjetu kao i utakmicu između vječitih gradskih rivala.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.