NOGOMET

Adžem: Uvjeren sam u prolazak dalje

Fena

5.12.2017

Fudbaleri Željezničara sutra igraju revanš-meč četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega na stadionu Grbavica. 

'Plavi' su u prvom susretu, koji se igrao prije pet dana, bili bolji na 'Pecari' sa 1:0, a ista dva tima su u okviru 17. kola Premijer lige BiH odmjerili snage tokom vikenda. Željezničar je i u tom meču bio bolji s 2:1.

Uoči sutrašnjeg susreta Kupa BiH, trener tima s Grbavice Admir Adžem istakao je da njegov tim očekuje još jedan zahtjevan meč.

- Očekuje nas treća utakmica s istim protivnikom u kratkom periodu, a to može biti nezgodno. Igrači su svjesni težine meča. Možda će problem biti teren, ali sam uvjeren da ćemo ostvarit prolazak. Svi fudbaleri su zdravi i spremni, te jedva čekaju utakmicu - poručio je Adžem.

Napadač Željezničara Vojo Ubiparip ističe da će utakmica biti 'specifična', ali da motivacije u timu ne manjka.

- Utakmica je specifična. Motivacija je na velikom nivou. U jednoj dobroj smo seriji i trebamo to iskoristiti. Bitna je koncentracija, želja i volja. Optimista sam i jedva čekam susret - dodao je Ubiparip.

Utakmica između Željezničara i Širokog Brijega igra se od 18 sati, a FK Željezničar je omogućio besplatan ulaz za sve navijače za južnu, istočnu i sjevernu tribinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.