NOGOMET

Srđan Stanić proslavio vrijedan jubilej

Z. ŠARIĆ

5.12.2017

Serijom od četiri velike pobjede, od toga tri na gostovanjima, Borcu i dva puta Širokom Brijegu, te domaćom nad gradskim rivalom Sarajevom, Željezničar je postao najuspješnija bh. ekipa.

Prvi su na tabeli, a sa 1:0 iz prve utakmice četvrtfinala protiv Širokog favoriti su za prolazak u završnicu Kupa Bosne i Hercegovine.

Ono što je možda još impresivnije od rezultata je to da ekipa na terenu djeluje sigurno i moćno. 

- Trebalo nam je vremena da se upoznamo, uigramo. Sad se tačno zna ko šta radi, svaki igrač zna gdje treba biti. Kada je takva situacija, ona nas ne poremeti ni primljeni gol ni bilo šta drugo - govori Srđan Stanić, koji već deset godina nosi dres Željezničara.

Upravo je na prvenstvenoj utakmici u Širokom Brijegu zabilježio svoj jubilarni 250. nastup. I bilo je sve u njegovom znaku, prvo je pogriješio kod vodećeg gola domaćih, a onda s dvije asistencije, Saši Kajkutu i Denisu Žeriću, režirao preokret.

- Bio je lagan centaršut, nije bilo dovoljno snage da vratim loptu prsima i primili smo gol. Dešava se, važno je da sam odmah nakon toga prestao razmišljati i fokusirao se na utakmicu. Na kraju je završilo na najbolji način - kaže Stanić.

Bio je siguran da će doći do preokreta, kao i čitava ekipa.

- Jednostavno sam bio uvjeren da ćemo pobijediti. Nama na terenu je tako izgledalo, Široki se malo povukao, osjetili smo da ih imamo. Ogromno samopouzdanje imamo, to su najbolje pokazale posljednje utakmice - smatra univerzalni fudbaler "Plavih".

Već godinama se na Grbavici pojavljuju raznorazni bekovi koji "pokušavaju" izbaciti Stanića iz ekipe, ali većinu ih je ispratio i pokazao da je važan dio tima.

- Sad sam igrao na svojoj prirodnoj poziciji, desnog beka, tu se najbolje osjećam. Jeste bilo trenera koji su dovodili i gurali svoje igrače, a mene sklanjali, ali nije to više ni toliko bitno jer sve na kraju dođe na svoje.

Meni je drago što se Željezničar nalazi na dobrom putu, naš trener, što više naše djece. Mi smo klub koji mora praviti igrače i novac. Pojačanja, naravno, treba dovoditi, ali samo prave igrače i koji nam donose kvalitet - kaže 28-godišnji fudbaler.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.