NOGOMET

Adžem: Potrebna nam je pomoć navijača da pobijedimo i ostanemo prvi

Avaz.ba

8.12.2017

Željezničar će u okviru 18. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati ekipu Radnika, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Admir Adžem i prvotimac, Daniel Graovac.

– Iza nas jedan težak period, čestitke svim mojim igračima na svemu što su uradili u prethodnom periodu, bilo je teško, preokrenuli smo stvari fizički i psihički i učinit ćemo sve da na pauzu odemo kao prvoplasirani. To će biti nagrada za sve što su uradili. Biće teško, fale nam neki igrači, neki igrači su upitni, ali ćemo se skupiti i odraditi ovu utakmicu, rekao je Adžem.

Također, naglasio je da je mnogo teže igrati po ovakvim terenima kakvi su u posljednje vrijeme.

– Jako teško je igrati, ovi tereni iziskuju više snage. Vojo Ubiparip je istegao mišić zadnje lože, danas je na pregledima, nadamo se da će Stanić biti u kombinacijama. Svi igrači imaju posljedice, nekoliko igrača će dobiti šansu, nadam se da će je iskoristiti. Pozvao bih navijače, potrebna nam je njihova pomoć da pobijedimo Radnik. - zaključio je.

Defanzivac Plavih Daniel Graovac, kazao je da je ekipa u odličnoj formi.

– Odigrali smo posljednjih pet utakmica odlično, sad dolazi najteža utakmica, ekipa se istrošila, moramo se skupiti i pobijediti Radnik. Cijela ekipa je zaslužna za dobre igre odbrane, svi rade kako treba. Igrali smo Jadranko i ja, Osmanković je igrao sa mnom, odigrali smo dobro. Kada cijela ekipa igra dobro, svima je lakše - rekao je Daniel Graovac.

Utakmica se igra u nedjelju u 14 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.