NOGOMET

Miljan Govedarica pojačao Zvijezdu 09

Piše: R. Jokić

12.12.2017

Odmah po završetku jesenjeg dijela sezone uprava Zvijezde 09 počela je sa dovođenjem pojačanja za proljetni dio sezone, a klub iz Etno sela Stanišići pojačao je krilni napadač Miljan Govedarica koji je jesenas nosio dres Slavije. 

Brzonogi fudbaler posjeduje veliko premijerligaško iskustvo koje će sigurno biti od koristi tokom proljetnog dijela šampionata kada će biti riješeno pitanje putnika u Premijer ligu BiH, što je jedini cilj njegovog novog kluba.  

- Veoma brzo sam se dogovorio sa čelnim ljudima Zvijezde 09 i nadam se da ću na proljeće pružiti puni doprinos u osvajanju titule. Imao sam nekoliko ponuda iz Premijer lige BiH, ali su mi se ambicije poklopile sa ambicijama kluba iz Etno sela Stanišići koji želi da naredne sezone zaigra u elitnom rangu i postane stabilan premijerligaš. Želim da se zahvalim ljudima iz Slavije na razumijevanju, jer sam u prvom dijelu sezone sigurno pomogao u dobrim igrama kluba i nadam se da će u nastavku ekipa ispuniti sve zacrtane ciljeve. Znam šta se u novom klubu od mene očekuje, pa se nadam da ću se veoma brzo uklopiti u ekipu. Dosta novih saigrača poznajem i siguran sam da uz još par kvalitetnih pojačanja u toku zimske pauze možemo do prvog mjesta – rekao je Govedarica.

Predsjednik Zvijezde 09 Boris Stanišić nakon dolaska Miljana Govedarice u redove njegovog kluba je istakao da će tokom zimske pauze biti dosta promjena u igračkom kadru, ali i stručnom štabu.

- Mi imamo jasan cilj i to je plasman u Premijer ligu BiH, a igrači poput Miljana Govedarice mogu da donesu prevagu u borbi za titulu. Već smo u pregovorima sa još nekoliko igrača, dok je izvjesno da ćemo se nekim igračima zahvaliti na saradnji. U posljednja četiri jesenja susreta ekipu je sa klupe vodio Aleksandar Jović koji je bio prelazno rješenje, međutim izvjesno je da on neće na proljeće biti šef stručnog štaba. U narednih par dana bit će puno jasnija situacija oko novog trenera, ali i nekih igrača koji će u klub doći kao pojačanja – zaključio je Stanišić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.