NOGOMET

Željezničar: Timski rad je garancija našeg uspjeha

Misimović: Naš posao neće se mijenjati

Piše: Avaz.ba

17.12.2017

Kao što se i očekivalo, Senad Misimović izabran je za novog predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar, umjesto Vedrana Vukotića, koji je tu funkciju obavljao u prethodne dvije godine.  

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine delegati su Misimoviću, koji je do sada bio na mjestu predsjednika Nadzornog odbora, ukazali povjerenje, prihvativši platformu koju je izložio.

Stabilan klub


Misimović je u obraćanju kazao da je Željezničar klub kontinuiteta, potcrtavši da će u narednom periodu prioritet biti gradnja trening-kampa i južne tribine te da ne namjerava gubiti vrijeme baveći se sitnim projektima. 

- Naš posao se neće mijenjati. Timski rad je garancija uspjeha i uz njega ćemo pokušati doći do još boljih rezultata. Najveći prioritet bit će nam trening-kamp. No, osim toga, moramo razmišljati i da osiguramo nove generatore prihoda te da riješimo pitanje terena na stadionu Grbavica. Nećemo odustati ni od južne tribine, koju ćemo graditi kada se za to steknu uvjeti – rekao je Misimović.

Dosadašnji predsjednik Vukotić govorio je tokom svog izlaganja šta je urađeno u prethodnom periodu, akcentirajući da je klub došao u situaciju finansijske stabilnosti. Dodao je da je klub ostvario veće prihode u segmentu prodaje ulaznica, sponzorstava i televizijskih prava.

Novi članovi

Usvojen je i izvještaj Upravnog odbora, a Skupština je obaviještena o ostavkama Vedrana Vukotića, Amara Bajramovića i Dejana Nikolića na mjesto članova Upravnog odbora, ali će Vukotić i Nikolić i dalje biti uključeni u rad kluba.

Za nove članove UO-a imenovani su Melisa Gazdić, Ismet Kapo, Nedim Hamzić i Amar Spahić, koji će biti potpredsjednik kluba. Funkciju predsjednika Nadzornog odbora, čiji je izvještaj o radu osvojen, obavljat će Marko Mitrović, dok će članovi biti Amar Bajramović i Mirza Trbonja.

Primanja igrača ne smiju doći u pitanje

Govoreći o finansijskom stanju u klubu, Misimović je istaknuo da klub ima ozbiljan brend, ali da će u budućnosti svi u klubu morati dati malo više od sebe kako bi se u narednim godinama ukupni prihodi povećali.

- Pobrinut ćemo se da sportski segment ima dovoljno novca da možemo funkcionirati za ostvarivanje najviših ciljeva. Imamo još 4.220.000 KM duga, koji stoji, dok je dio programiran – rekao je Misimović, dodavši da se neće dozvoliti da se primanja igrača dovedu u pitanja bez obzira na to kakva bude situacija u klubu.

Novi predsjednik Željezničara dodao je da su radovi na stadionu Grbavica koštali nešto više do tri miliona KM te da su organi vlasti u toj sumi sudjelovali sa skoro 13 posto.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.