NOGOMET

NK Čelik: Dan odluke je 26. decembar

Stadion Bilino polje: Čeka se odluka o Čeliku

Piše: D. J.

17.12.2017

Nakon što je Nadzorni odbor 13. decembra, postupajući po zahtjevu predsjednika Upravnog odbora, sazvao vanrednu sjednicu Skupštine Nogometnog kluba Čelik za 28. decembar, jučer su obavijestili javnost da će se sjednica, zbog tehničkih razloga, održati dva dana prije planiranog termina, u utorak, 26. decembra, sa početkom u 17 sati u Velikoj sali Grada Zenica.

Članovi predlažu

- Zbog nedostupnosti sale u drugim terminima, što je zvanična informacija Gradske uprave, prinuđeni smo da se prilagodimo nastaloj situaciji kako bi sjednica bila organizirana u uvjetima i prostoru koji priliče ovakvom događaju. Nadzorni odbor obavještava Pregovarački tim i Upravni odbor NK Čelik Zenica da su dužni da prijedlog tačke dnevnog reda zbog koje je traženo sazivanje Skupštine, sa popratnim materijalima, dostave Nadzornom odboru najkasnije do utorka, 19. decembra, u 17 sati – navodi se u saopćenju Nadzornog odbora.

U skladu s odredbom člana 45. Statuta Čelika, svi članovi kluba sa pravom glasa na Skupštini pozvani su, također, da svoje prijedloge tačaka dnevnog reda u istom roku direktno u prostorije kluba, u zatvorenoj koverti s naznakom “Za Nadzorni odbor – Ne otvaraj”, dostave Nadzornom odboru u pismenoj formi, zajedno sa podacima o predlagatelju (ime, prezime, broj članske karte, kontakt podatke ukoliko su se promijenili od trenutka učlanjenja).

Dakle, potrebno je da prijedlozi i popratni materijali budu dostavljeni najkasnije sedam dana prije održavanja sjednice Skupštine kako bi članovima koji budu učestvovali na sjednici, dnevni red i propratni materijali bili blagovremeno uručeni.

Dnevni red

Svi prijedlozi koji ne budu dostavljeni u ovom roku, u propisanoj formi i sa pratećom dokumentacijom, neće biti uvršteni u dnevni red sjednice. Nadzorni odbor će na zakazanoj sjednici Skupštine predstaviti i vlastite prijedloge tačaka dnevnog reda, kojima će se tretirati rad kako ovog, tako i svih drugih organa kluba.

- Nakon što zaprimi prijedloge i propratnu dokumentaciju, Nadzorni odbor će 20. decembra na službenoj stranici kluba objaviti konačni prijedlog dnevnog reda – kažu iz Odbora.

Ulazak investitora

Ključna tema dnevnog reda sjednice bit će ulazak inozemnih investitora u klub. Očekuje se da se članovi Skupštine pozitivno izjasne o tome kako bi zenički premijerligaš opstao.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.