NOGOMET

Željezničar dogovorio tri pripremne utakmice u Antaliji

Glavni dio priprema u Turskoj

Fena

23.12.2017

Nogometaši Željezničara će s pripremama za narednu polusezonu krenuti 8. januara, a glavni dio priprema će odraditi u turskoj Antaliji.

Prozivka igrača je zakazana za 8. januar na Grbavici. Ljekarski pregledi će se obaviti 10. i 11. januara, a potom će "Plavi" trenirati u Sarajevu. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, ekipa će otputovati u Međugorje. Na glavni dio priprema Željo putuje 24. januara u Antaliju, a povratak je zakazan za 6. februar.

U Turskoj će "Plavi" odigrati tri utakmice. Prvu provjeru će imati 27. januara protiv bugarskog Etara iz Velikog Tarnova. Druga utakmice se igra 31. januara sa slovačkom Dunajskom Stredom, a posljednja provjera u Turskoj je planirana 4. februara protiv ukrajinske Zorye.

Etar Veliko Tarnovo se takmiči u Prvoj ligi Bugarske, a trenutno je 12. na tabeli. Dunajska Streda, protivnik protiv kojeg su "Plavi" igrali prije dvije godine, je na četvrtom mjestu slovačke prve lige. Zorya je ukrajinski premijerligaš, a ove sezone su na jako dobrom četvrtom mjestu.

Prva utakmica proljetnog dijela prvenstva na rasporedu je 17. februara, a Željezničar će drugio dio sezone otvoriti gostovanjem kod Krupe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.