NOGOMET

Legenda bh. nogometa tvrdi 'nikada ne bih bio selektor Bosne i Hercegovine': Prosinečki mu ekspresno odbrusio

Avaz.ba

4.1.2018

Robert Prosinečki izabran je danas za selektora BiH.

Kampanja za selektora BiH bila je prljava, a najmanje se govorilo i pisalo o nogometnim faktorima uspjeha. Robi je predstavljen kao Hrvat koji u Sarajevo dolazi s menadžerskom mašinerijom zbog preprodaje igrača. Iskusni Vahid Halilhodžić kazao je nedavno hrvatskim medijima da nikada ne bi prihvatio posao u zemlji koju mrze i dijele mnogi koji u njoj žive.

"Ne zanima što on kaže, ne zanima me politika. Znam da sam u ruke dobio odličnu reprezentaciju. Moj cilj je da odemo na Evropsko prvenstvo. Imamo potrebnu kvalitetu i velike, sjajne igrače. Pred nama je veliki izazov, najveći dosad u mojoj karijeri. Vjerujem da ću napraviti i najbolji rezultat dosad. Bavit ćemo se isključivo sportom. Navijači žele Bosnu i Hercegovinu na velikom takmičenju i zato dolazim u Sarajevo", rekao je za Index.hr Prosinečki.

Nakon službenog predstavljanja, Prosinečki se u Zagreb vraća samo po prtljagu. Preselit će u Sarajevo kako bi lakše obavljao dužnost selektora i pratio mlade igrače na utakmicama Premijer lige.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.