NOGOMET

Počele pripreme Sarajeva: Održan prvi trening u Butmiru

S.Me.

8.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Igrači Sarajeva danas su krenuli sa pripremama za proljetni dio sezone u Premijer ligi BiH. 

Husref Musemić je danas u Trening kampu Fudbalskog kluba Sarajevo u Butmiru održao prozivku i prvi trening bordo tima, a obavezu dolaska na prvi trening nisu imali igrači koji obilježavaju pravoslavni Božić. Oni su dobili slobodan dan.

Današnjem treningu nisu bili prisutni Krste Velkoski, Nemanja Anđušić, Marko Mihojević, Dušan Hodžić i Bojan Pavlović, koji bi se ekipi trebali priključiti sutra. S druge strane, Perica Ivetić i Saša Novaković dobili su dopust kluba da potraže novi klub, s obzirom na to da im ugovori sa Sarajevom ističu na ljeto, a Musemić želi na njihovim pozicijama testirati nešto mlađe igrače.

Musemić se obratio i okupljenim novinarima koji su se zatekli na treningu.

- Želimo ove godine biti bolji nego prošle i vidjet ćemo da li ćemo to uspjeti. Potrudit ćemo se da to ostvarimo. Šofranac će doći danas u Sarajevo i sutra će obaviti ljekarski pregled i nadam se da će i trenirati sa nama. Do nedjelje bismo trebali imati još jednog, dva igrača. Ne želimo dovesti igrača koji bi samo popunio broj već da poboljša naš kvalitet igre - rekao je Musemić.

Trener Sarajeva govorio je i o ambicijama u proljetnom dijelu sezone.

- Sve je moguće. Možemo biti i prvi, ali i četvrti. U Ligi za prvaka svaka utakmica će biti kvalitetna, a imamo i još ova četiri kola prvog dijela prvenstva, a tu igramo sa Širokim Brijegom, Radnikom, Slobodom i Krupom. Trebat će nam spremna ekipa i veći broj igrača. Volio bih da osvojimo titulu, ali bi izlazak u Evropu bio zacrtani cilj. Naravno, ako se ukaže prilika, zašto ne osvojiti i titulu - ističe je Musemić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.