NOGOMET

Šofranac: Sarajevo je veliko u regionu, drago mi je što sam došao u ovaj klub

Avaz.ba

8.1.2018

Dvadesetsedmogodišnji defanzivac, Aleksandar Šofranac potpisao je danas jednoipogodišnji ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo, te je postao prvi novi igrač tima sa Koševa u zimskom prelaznom roku 2017/18. Ovaj štoper iz Crne Gore stigao je danas u glavni grad BiH, gdje je obavio završne pregovore i potpisao ugovor. Kako govori, sretan je zbog dolaska u Sarajevo. 

- FK Sarajevo je regionalno poznat klub, bogate historije sa kojom sam upoznat i veoma mi je drago što sam se priključio ovom klubu. Sarajevo je za mene jedan veliki izazov i jedva čekam da se priključim ekipi, da započnem sa treninzima i utakmicama i radim ono što najbolje znam. Koristim priliku da se zahvalim klubu na ukazanom povjerenju - rekao je Šofranac nakon potpisa, koji je odigrao i četiri utakmice za reprezentaciju Crne Gore, a posljednju u martu 2017. godine godine protiv Poljske.

Šofranac je prije dolaska u FK Sarajevo nastupao za Mladost i Sutjesku u Crnoj Gori, hrvatsku Rijeku, Javor iz Srbije, a njegov posljednji klub  bio je Cercle Brugge u Belgiji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.