NOGOMET

Zenica: Ured gradonačelnika poklonio 17.000 KM Čeliku

( Ilustracija)

D. J.

13.1.2018

Višemjesečna saga o ulasku investitora u zenički klub napokon je završena i, prema najavama, slijede bolji dani za ovaj simbol grada na Bosni.  

Na stadionu Bilino polje danas će se održati konferencija za predstavnike medija, na kojoj će javnosti biti predstavljen novi šef stručnog štaba Slaven Musa. Kao što smo već pisali, njegovi pomoćnici u proljetnom dijelu prvenstva bit će Jasmin Đidić i Asim Hrnjić, dok kao trener golmana u klubu i dalje ostaje Goran Brašnić.

Transfer-lista

Nakon toga će biti izvršena prozivka prvotimaca, a već za sutra je najavljen i prvi ovogodišnji trening.

Prema najavama, danas će se rukovodstvo kluba zahvaliti nekolicini igrača na koje više ne računa. Na taj način bi trebala biti završena transfer-lista igrača koji će napustiti Čelik, a koja je najavljivana još prije mjesec. Poznato je da se na njoj trenutno nalaze Muhamed Dehić, Emrah Hasanhodžić, Bernad Imamović, Hrustan Kadrić, Zlatko Kazazić, Aleksandar Majdanec i Mustafa Mušija. Neki od mlađih igrače bit će poslani na posudbu u druge klubove, dok će s većinom biti raskinuta saradnja.

Ashat Idrizović, novi menadžer zeničkog premijerligaša, naglasio je u izjavi za “Dnevni avaz” da je u proteklih pet dana urađeno mnogo posla.

Najbolji u BiH

- Imali smo malo vremena, ali smo kroz timski rad uspjeli da uradimo najviše što je moguće. Odlučili smo da osiguramo trenutno najboljeg trenera u državi. Angažirali smo Slavena Musu te ćemo s njim u kontaktu sačiniti ekipu za proljetni dio prvenstva. U skorašnjoj budućnosti možemo očekivati da na Bilino polje dođe veći broj iskusnih igrača, koji će na terenu osigurati opstanak u Premijer ligi. Slijede bolji dan za naš klub – rekao nam je Idrizović.

Ured gradonačelnika poklonio 17.000 KM za pripreme 

Ured gradonačelnika Zenice jučer je NK Čelik poklonio 17.000 KM za odlazak na pripreme u Antaliju. Delegacija zeničkog kluba na put bi trebala krenuti 22. januara sa Sarajevskog aerodroma.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.