NOGOMET

"Plavi" idu u Međugorje

Avaz.ba

16.1.2018

Nakon nekoliko dana treninga na Grbavici, ekipa Željezničara će od srijede pripreme nastaviti u Međugorju.

U Sarajevu je odigrana i prva utakmica, na jednoj strani su bili prvotimci a na drugoj juniori. Nakon odlične igre obje ekipe slavili su prvotimci 3:2 (Ramović, Zakarić, Zajmović - Žerić, Mujagić).

Četiri prvotimca su nastupala za juniorski tim koji se priprema za meč 3. kola Lige prvaka za mlade protiv Atletika iz Madrida. 

- Za sada sve ide po planu i programu, srećom nema povreda. Utakmica je odlično došla i nama i juniorima koji se uigravaju za duel protiv Atletika - rekao je Admir Adžem, šef stručnog štaba Željezničara.

Za prvi tim su u prvom poluvremenu nastupili: Kjosevski, Stevanović, Graovac, Bogičević, Mehremić, Zeba, Blagojević, Zakarić, Ramović, Zec, Ubiparip. U drugom su igrali: Fejzić, H. Kurtović (Šehić), Osmanković, Ćubara, Projić, Hasanović, N. Kurtović (Šubo), Jusufi, Kajkut, Crnov, Zajmović.

Juniori, koje trenira Omer Joldić, su počeli u sastavu: Dujmović, Kovačević, Velić, Zilić, Beširević, Šabanadžović, Hajdarević, Mujarić, Dacić, Žerić, Mujagić. Još su igrali: Kršić, Karišik, Demirović, Osmanović, Nuhanović, Mujkić, Midžić i Mehičić.

Planirano je da ekipa u Međugorju provede četiri dana, a u subotu je utakmica protiv NK Croatia Zmijavci.

- Vrijeme je utjecalo da se teren malo pokvari, pa ćemo otići u Međugorje gdje su bolji uslovi, a u Hercegovini imamo dogovorenu i utakmicu. Nakon toga se vraćamo u Sarajevo, a naredne srijede putujemo u Antaliju - kaže Adžem.

Nova imena 

Nakon Adija Mehremića očekuje se da će još jedan ili dva igrača doći na Grbavicu, a prioritet su desni bek i ofanzivni veznjak.

Nova imena trebala bi stići prije polaska ekipe u Tursku, gdje će biti obavljen glavni dio priprema.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.