NOGOMET

Izmiren dug prema nogometašima Čelika

Zenica: Čelik je jučer izgubio 1:2 od Igmana ( D. Jurišić)

Piše: D. J.

20.1.2018

Na stadionu Bilino polje vlada radna atmosfera, vode se svakodnevni sastanci kako bi se u što skorijem roku poslužilo stanje u Čeliku. Dovedeni su brojni nogometaši, među kojima su Nemanja Anđušić, Marin Jurina, Enes Akgun, Dava Čakonte Aurelin, Tony Livančić, Ognjen Đelmić, Jusuf Džihat Čelik, Stevo Nikolić, Dino Bevab, Nedin Tucaković, Boris Pandža, a njima će se na pripremama priključiti još nekoliko igrača.  

Jučer je turski investitor isplatio sva dugovanja prema igračima koji imaju ugovor s Čelikom, kao i prema pripadnicima radne zajednice. Investitor je također, kako saznajemo, obećao da će u budućnosti plaće biti redovno isplaćivane.

Čelik je jučer na stadionu Kamberovića polje pred više od 300 gledalaca u prvom kontrolnom meču izgubio (1:2) od federalnog prvoligaša Igmana iz Konjica. Strijelac za domaće bio je Hanan Adilović, a za goste Amer Drljević i Belmin Bešić.

Čelik je počeo meč u sastavu: Karajbić, Livančić, Popović, Kadrić, Duraković, Mehić, Anđušić, Mehić, Šišić, Jurina, Salčinović, Akgun. Još su igrali: Tucaković, Duvnjak, Udovičić, Skopljak, Šabanović, T. Adilović, H. Adilović, Ćemalović i Džanović.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.