NOGOMET

Stoper Slobode Adnan Salihović produžio ugovor

Salihović: Ostaje na Tušnju do ljeta 2019.

J. J.

20.1.2018

Na Tušnju je ovih dana radno, a to se odnosi i na administraciju tuzlanskog premijerligaša koja je imala pune ruke posla. Popularni "Crveno-crni" potpisali su tri nova ugovora s igračima i zaposlenicima.  

Jedan od njih vezan je za Amira Spahića, koji će na proljeće biti prvi pomoćnik trenera Slavka Petrovića. Spahić je nedavno odbranio diplomski rad i zvanično dobio UEFA Pro licencu nakon stažiranja u skopskom Vardaru, a ugovor sa Slobodom potpisao je na godinu.

Stoper Adnan Salihović također je produžio vjernost matičnom klubu. On je potpisao ugovor do ljeta 2019. godine. Mladi golman, Igor Marković, koji je trenirao na Tušnju od sredine septembra prošle godine, uspio se nametnuti stručnom štabu te je potpisao ugovor do ljeta 2018. godine.

Ovaj 19-godišnji golman  nastupao je za omladinske selekcije Partizana te za U-17 i U-19 reprezentaciju BiH. Podsjećamo, Slobodu je napustio golman Filip Erić, a osim Markovića, šef stručnog štaba Slobode Slavko Petrović na raspolaganju ima još dva golmana, mladog Azira Muminovića i Adnana Hadžića.

Svoj prvi ugovor sa Slobodom potpisao je i mladi Saša Maksimović, 18-godišnji junior "Crveno-crnih". Riječ je o perspektivnom ofanzivcu, najboljem strijelcu juniorskog sastava Slobode koji je dogovorio ostanak na Tušnju do 2020. godine.

Kako saznajemo, u stručnom štabu koji vodi tim u toplije krajeve mogao bi se naći i Adnan Osmanhodžić, dosadašnji trener juniorske selekcije Tuzlaka. Crveno-crna ekspedicija 24. januara putuje na pripreme u Tursku.

Danas nova provjera

Od ostalih novosti iz Rudarske 2 spomenimo da se u prvom timu pojavio i Miloš Milisavljević (25). Ovaj zadnji vezni fudbaler stigao je u Slobodu na probu. Riječ je o iskusnom igraču koji je u dosadašnjoj karijeri nastupao za ekipe Kolubare, Rada, Mladosti iz Doboja kod Kaknja i Javora.

On će se pokušati nametnuti struci Tuzlaka, a Slavko Petrović bi ga trebao vidjeti na djelu već danas (13 sati), kada Sloboda na pomoćnom stadionu Tušanj igra prijateljski meč protiv Lokomotive iz Miričine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.