NOGOMET

Slaven Musa, šef stručnog štaba Čelika: Menadžeri misle da smo Mančester siti

Musa: Nerealna potraživanja igrača

D. J.

21.1.2018

Nogometaši Čelika jučer su odradili posljednji trening na terenu Kamberovića polja uoči sutrašnjeg polaska na drugi dio priprema u Antaliji. Trening je bio lakšeg intenziteta, a prisustvovali su mu samo igrači koji su dan ranije igrali utakmicu. U toku današnjeg dana trebao bi biti objavljen spisak putnika za Tursku. 

Debi na klupi Čelika nije bio rezultatski uspješan za Slavena Musu. Nogometaši Čelika poraženi su od ekipe Igmana iz Konjica rezultatom 1:2.

- Kao što sam govorio i u najavi, ova utakmica bila je dogovorena kako bih vidio šta ovi igrači mogu. Nikad nije dobro kad izgubite, rezultat je uvijek bitan. Ogroman je posao pred nama. Meni su uvijek, kada analiziram utakmicu, bitne greške koje trebamo detektirati i ispraviti. Dobre stvari, kojih je bilo dosta, ne potenciram. Bitno je da ove greške popravimo da nam se ne ponavljaju u prvenstvu i onda ćemo definitivno rasti – kaže Musa.

Strateg zeničkog kluba otkriva kako menadžeri igrača koji trebaju doći u Čelik, misle da je u ovom trenutku na Bilinom polju poput Mančester sitija te da se ima novca za sve njihove prohtjeve.

- Neki od njih traže toliko novca, koji sumnjam da mogu platiti ekipe Sarajeva ili Zrinjskog, koje se bore za prvo mjesto, a ne Čelik, koji se bori za opstanak. Sa jedne strane su nerealna potraživanja tih igrača, a s druge strane mi želimo da imamo kvalitetnog nogometaša koji će ispuniti cilj, a to je opstanak u Premijer ligi – ističe Musa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.