Prosinečki: Vjerujem da će igrači dati maksimum i da ćemo imati šta vidjeti

Avaz.ba/FENA
22.01.2018 12:35

Stručni štab seniorske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, sa selektorom Robertom Prosinečkim na čelu, predstavljen je danas u Trening-kampu Nogometnog saveza BiH u Zenici.

Reprezentacija BiH se priprema u Zenici za prijateljske utakmice protiv selekcija SAD i Meksika krajem ovog mjeseca, gdje će selektor testirati igrače iz U-21 reprezentacije BiH i nogometaše koji nastupaju u Premijer ligi BiH.

- Imamo talentiranu U-21 reprezentaciju koja pravi dobre rezultate i na te momke treba računati za budućnost. Ove utakmice će dobro doći njima i igračima iz domaće lige. Ukazat će im se prilika da pokažu da se na njih može računati. Vjerujem da će momci dati sve od sebe i da ćemo mi imati šta vidjeti. To je odlična provjera za sve nas - izjavio je Prosinečki na današnjoj konferenciji za medije.

U SAD otputovat će 18 igrača i dva golmana reprezentacije BiH.

Selektor dodaje da ima dosta igrača koji bi htjeli uzeti državljanstvo i igrati za BiH, a neki su iz ozbiljnih liga i stručni štab ima namjeru pogledati i popričati s njima kako bi vidjeli imaju li ono što treba za reprezentaciju.

Sutra će biti održan žrijeb Lige nacija, a Prosinečki ističe da će takmičenje biti zanimljivo jer su protivnici atraktivni.

- Igrat ćemo sve te utakmice najbolje što možemo, jer svi znamo da kroz Ligu nacija možemo otići na Evropsko prvenstvo. Tu ćemo imati vrhunske protivnike i odlične utakmice - ističe Prosinečki.  

Dodaje da će pripreme biti obavljene u Trening-kampu NSBiH u Zenici, gdje igrači imaju mir i sve uvjete za rad te da će Savez pokušati dogovoriti prijateljske utakmice nakon što BiH sazna protivnike u Ligi nacija.    

Članovi stručnog štaba selekcije BiH Kenan Hasagić, Gordan Ciprić, Dragan Spasić i Elvir Rahimić složni su da su ambicije selekcije BiH jasne te da je cilj plasman na Evropsko prvenstvo.

Rahimić naglašava da je velika čast i privilegija biti član reprezentacije iako je njegova i uloga Kenana Hasagića sada drugačija.

- Ovo je veliki korak naprijed za nas i nadam se da ćemo uz dobar rad i zalaganje napraviti uspjeh i plasirati se na Evropsko prvenstvo - rekao je bivši reprezentativac BiH.

Nogometaši BiH otputovat će u SAD u srijedu, 24. januara, u večernjim satima. 

NA VRH