NOGOMET

Korisna izlaganja na seminaru u zeničkom Trening kampu

Avaz Sport

25.1.2018

Seminar za delegate Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine održan je danas u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici.

Član Komiteta za takmičenje Dušan Marković prenosi šta se tačno radilo na današnjem seminaru: 

- Petnaest delegata je danas bilo u Zenici, dok su trojica opravdala svoj izostanak. Nastojali smo da kroz analizu rada u jesenjem dijelu sezone ukažemo delegatima na propuste i neke nepravilnosti u proteklom periodu kako se te greške ne bi ponavljale. Srećom nije ih previše ni bilo. Učesnici seminara su radili i test iz poznavanja propisa. Održano je i predavanje koje se odnosi na sigurnosne aspekte, gdje su delegati dobili upute kako da reagiraju u slučaju nekih nepredviđenih situacija.

Marković je prokomentirao i rad delegata u jesenjem dijelu prvenstva: 

- Možemo biti zadovoljni njihovim radom u proteklom periodu. Potvrdu toga smo dobili i od samih predstavnika klubova na nedavno održanom sastanku. Oni su istakli da je urađen pomak u radu službenih lica, kako delegata, tako i sudija. Možemo reći da smo svi zajedno rasli od osnivanja lige do danas, te da su i klubovi mnogo napredovali u organizacionom smislu.

Svoje utiske sa seminara prenosi i Damir Suton, delegat iz Mostara:

„Dobili smo neka nova saznanja koja će nam pomoći u obavljanju našeg posla. Prisustvovali smo korisnim predavanjima koja se tiču i uslova u samim dvoranama, koje kod nas često još nisu na nivou na kojem bi trebale da budu. Pred svim službenim licima je zahtjevna polusezona jer se liga skraćuje na 10 klubova, te će sigurno biti i više pritisaka. Zbog toga je važno organizovati ovakve seminare i vjerujem da ćemo svi spremno dočekati nastavak takmičenja u Premijer futsal ligi.“

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.