NOGOMET

Nadarević priprema tim za nemoguću misiju

E. A.

30.1.2018

U posrnulom Nogometnom klubu Jedinstvo, nakon što je Grad Bihać osigurao sredstva za rad, konačno su se počele dešavati i pozitivnije stvari.

Izabran je novi stručni štab, koji je uspio vratiti veliki broj nekadašnjih igrača kluba.

Kostur ekipe

Bišćani su počeli pripreme kako bi što spremniji dočekali nastavak prvenstva, u kojem ih očekuje nemoguća misija opstanka u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Trener Safet Nadarević, nekadašnji reprezentativac BiH, u rosteru ima dvadesetak igrača, a očekuje se dolazak još četiri-pet igrača na deficitarnim pozicijama. Radi se dva puta dnevno kombinirano - dvorana, teretana i stadion.

- Već u glavi imam kostur ekipe. Ono što mogu reći jeste da će svi oni koji budu konkurirali za nastavak prvenstva, biti sto posto fizički pripremljeni, što je preduvjet za dobru i borbenu igru, a to nam je cilj u nastavku prvenstva - istaknuo je Nadarević.

Kontrolni mečevi

Pored povratnika u klub Benjamina Dizdarića, Ekrema Hodžića, Irmana Hodžića, Harisa Hrkića, Anela Nuspahića, Sanida Halilovića, Jasmina Abdihodžića i Amira Remića, u Bihać su za sada stigla i tri pojačanja.

Vjernost klubu u narednih šest mjeseci potpisali su Ante Petrović, lijevi bočni koji je stigao iz mostarskog Veleža, Armin Jazvin, stoper iz Travnika, i Nikola Đurić, golman iz Travnika.

Paralelno se vode i pregovori sa potencijalnim pojačanjima, i to na pozicijama špica, lijevog krila i veznog igrača.

Nakon bazičnih priprema, u planu je odigravanje nekoliko kontrolnih susreta, a protivnici će se tražiti u Hrvatskoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.