NOGOMET

Ćiro ne dolazi u Slogu, Husić izabrao Ninkovića

Piše: Avaz Sport

30.1.2018

Miroslav Ćiro Blažević neće biti novi trener Sloge iz Siminog Hana. Sam Ćiro je bio voljan ponovo doći u Tuzlanski kanton, ali je do preokreta došlo danas kada je prvi čovjek tima iz Siminog Hana, Azmir Husić. potvrdio da je Ratko Ninković novi trener ovog kluba.

Sloga je trenutno drugoplasirana ekipa iz Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a agilni "Rendžer", kako od milja navijači Slobode zovu Husića, imao je ambiciju da za novog trenera nakon odlaska Darka Vojvodića postavi Blaževića, koji je sa Asmirom najzaslužniji što su Tuzlaci prije tri sezone izborili plasman u BH Telecom Premijer ligu. 

Prema najavama, Ninković će već sutra biti u Bijeljini na utakmici koju Sloga igra protiv Zvijezde 09. Prvi trening bi trebao imati u četvrtak.

Odlučili smo se za drugu opciju i Ratko Ninković je naš novi trener - kazao je Husić, koji i dalje vjeruje da je Sloge sposobna izboriti ulazak u Premijer ligu. 

S druge strane, Ćiro je ponovo ostao bez angažmana. Blažević je Slobodu preuzeo u januaru 2014. godine i nanizao od 13 pobjeda, uz remi i poraz, čime je ostvario cilj i klub uveo u Premijer ligu.

Poslije toga je napustio klupu i preuzeo Zadar. Tamo je bio od septembra 2014. do januara 2015. nakon čega više nije trenirao nikoga.

Izuzetno sam raspoložen za povratak, samo bih tamo otišao raditi - kazao je nam je Ćiro sinoć, ali očito Husić je imao druge planove.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.