NOGOMET

Erbez testira bh. talente

Avaz Sport

2.2.2018

U Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici završen je zimski kamp za 'U-15' reprezentativce BiH.  Selektor Zoran Erbez ističe da je ova generacija pionira veoma perspektivna. 

- S obzirom na to da je tek početak godine možemo biti zadovoljni fizičkom spremom igrača i onim što su prikazali na kampu. Vrijeme nas je poslužilo i uspjeli smo da obavimo sve što smo planirali. Na ovom okupljanju je bilo i nekih novih igrača. Oni su skrenuli pažnju na sebe i imaju određeni kvalitet. Tako smo još više pojačali konkurenciju u timu, a svakako se radi o veoma talentovanoj generaciji. Vjerujem da će ovi momci to potvrditi uskoro i u 'U-16' selekciji - rekao je selektor.

Članovi stručnog štaba s reprezentativcima su poslije današnjeg ručka tortom iznenadili mladog Ivana Grgića koji slavi rođendan. 

- Naš kapiten Grgić navršava 15 godina, pa smo mu priredili malo iznenađenje. Ispred stručnog štaba želim mu srećan rođendan - dodaje Erbez.

Selektor je najavio još jednu reprezentativnu akciju, okupljanje igrača rođenih 2003. godine iz Hercegovine.

- Već sutra imamo novo okupljanje. Igrači 2003. godište iz cijele Hercegovine će na terenima FK Velež u Vrapčićima imati priliku da pokažu svoje znanje. Bit će tu dječaci iz skoro svih klubova ove regije, a nastojaćemo da "pročešljamo" i ostale dijelove Bosne i Hercegovine kako bismo izabrali one najtalentovanije i najkvalitetnije za 'U-15' selekciju - pojašnjava Erbez. 

Oko 50 igrača će se na pomoćnom terenu stadiona FK Velež okupiti sutra u 11 sati, gdje će podijeljeni u četiri ekipe odigrati dvije kontrolne utakmice, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.