NOGOMET

Sutjeska osvojila trofej

Er. B.

5.2.2018

U finalu 28. memorijala “Andrija Anković” u Gabeli, najstarijeg turnira u Bosni i Hercegovini, tokom zimske pauze našle su se nogometne ekipe koje tamo niko nije vidio prije početka - Sutjeska, koja je prvog dana savladala Zrinjski, te domaći GOŠK, koji je iznenadio splitski Hajduk.

Fulili penal 

Trofej je na kraju pripao jesenjem prvaku Crne Gore nakon pobjede nad Gabeljanima (2:1), koji su se, inače, odlično predstavili u dva dana te imali priliku u 91. minuti da s bijele tačke odvedu utakmicu u raspucavanje penalima, ali je udarac Marka Mišića zaustavio Suad Ličina.

- Sam plasman je pokazao drugačiju sliku nego što su mnogi imali o nama. Mislim da je domaćin sve uradio da turnir prođe u najboljem mogućem redu. Bitno je da se niko nije povrijedio iako se niko od četiri ekipe nije štedio i dali su sve od sebe. Zbog toga mi je još draže da smo mi prvi - rekao je trener Sutjeske Nikola Rakojević.

U utakmici za treće mjesto trener Hajduka Željko Kopić, za razliku od dan ranije, izveo je prvu postavu, kojoj je duel sa Zrinjskim bio generalna proba pred start HNL-a. Splićani i Mostarci prikazali su najbolju partiju na turniru, a briljirao je Kamerunac Frank Ohanadža (Franck Ohandza), koji je zabio dva gola za pobjednike (2:1).

Najbolji strijelac

Najbolji strijelac turnira je upravo Ohandža (Hajduk) sa dva gola, nagradu za najboljeg igrača dobio je Miloš Bakrač (Sutjeska), dok je priznanje za igrača koji najviše podsjeća na Andriju Ankovića dobio Mirsad Ramić (GOŠK). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.