NOGOMET

Velež se pojačava iz Boke juniors

F. I.

6.2.2018

Fudbaleri Veleža nastavljaju s odigravanjem prijateljskih kontrolnih utakmica. Vitez je već treći premijerligaš nakon Sarajeva i Mladosti s kojim su „Rođeni“ odmjerili snage.

Ostvarena je pobjeda 2:0 golovima Seida Behrama i Salke Mujanovića, igrača koji su tu od prvog dana priprema, ali koji još zvanično nisu potpisali ugovore. Povratkom Rodriga i Brandaa, roster je u odnosu na ranu fazu priprema dodatno proširen, pa trener Ibro Rahimić ima dovoljno prostora za promjene u prvoj postavi.

Tako su dvoboj protiv Viteza propustili Zvonić, Alikadić i Ovčina, ali su tu bili Mešanović, Rodrigo, Kulović koji su zaigrali na tim pozicijama. Na samom terenu, Velež je izgledao dosta dobro, stvoreno je nekoliko dobrih prilika, postignut je i jedan gol. U nastavku su treneri puno mijenjali, a ono što je svakako važno spomenuti jeste da smo na terenu vidjeli i eventualne moguće nove akvizicije u redovima „Rođenih“, Brazilca Adrijana (Adriano), Argentinca Fernanda Darija Fereiru (Dario Ferreyra), te Meksikanca Valensiju (Valencia).

Adriano ima iskustva kada su u pitanju bh. tereni, jer je u Travniku odradio polusezonu, Fereira je došao iz druge ekipe čuvene Boke juniors, dok je najveća nepoznanica Meksikanac Valensija.

- Fereira je vrlo mlad igrač, pokriva desnu stranu i sigurno je igrač koji bi nam dobro došao. Adriano je nešto stariji i on ima iskustva. Tu je Valensija, on je imao nešto manju minutažu. Vidjet ćemo, imamo vremena i još najavljenih utakmica, ali ćemo nastojati što prije složiti kadar. Što se tiče ostatka ekipe, kondiciono smo dobrim dijelom spremni, možda ima nekoliko igrača koji još hvataju ritam, ali nastavljamo dalje, imamo još dovoljno vremena do prve utakmice - dodao je Rahimić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.