NOGOMET

Altiparmakovski: Želim pomoći Sarajevu da ostvari svoje ciljeve

Avaz Sport

7.2.2018

Fudbalski klub Sarajevo potpisao je danas jednoipogodišnji ugovor sa napadačem Marjanom Altiparmakovskim. Ovaj dvadesetšestogodišnji napadač stiže u redove bordo kluba iz Sudove, gdje je u protekloj sezoni osvojio prvenstvo Litvanije.

On je bio standardan u redovima ovog kluba, te je na 26 odigranih utakmica postigao pet golova uz četiri asistencije.

Veliki klub

Kako govori nakon potpisa ugovora, sretan je zbog dolaska u Fudbalskog kluba Sarajevo.

Za mene je izazov što sam došao u tako veliki klub kao što je Fudbalski klub Sarajevo. Moje je da radim naporno na svakom treningu i dam sve od sebe na svakoj utakmici i nadam se da ću pomoći Sarajevu da ostvari svoj cilj - rekao je Altiparmakovski, dodavši: 

- Poznajem naravno Krstu Velkoskog od ranije. On mi je rekao sve najbolje o Sarajevu, kako o  radu tako i o klubu i sigurno je da nisam pogriješio što sam došao ovdje. 

Svoj komentar o dolasku novog fudbalera dao je i Husref Musemić, šef struke Sarajeva.

- Tražili smo u ovom prelaznom roku alternativu u napadu za Ahmetovića i mislim da smo doveli sa Marjanom igrača, koji nam može pomoći. On može igrati i na krilnim pozicijama, tako da, imamo sada više opcija u napadu i želim mu sreću u našem klubu - rekao je Musemić.

Altiparmakovski je odmah po dolasku u Fudbalski klub Sarajevo postao i član kluba.

Naši ciljevi

U svlačionici Sarajeva Altiparmakovski će se ponovo susreti sa svojim prijateljem, kapitenom Sarajeva, Krstom Velkoskim. 

- Mislim da nam Marjan može pomoći da ostvarimo naše ciljeve. On je dobar karakter, ima dobre radne navike i čini sve za svoju ekipu - rekao je Velkoski. 

Novi bordo fudbaler je prije Suduve u Litvaniji nastupao još za Pelister i Rabotnički u Makedoniji, te hrvatski Inter i Ksanti iz Grčke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.