NOGOMET

Adžem: Moramo popraviti još neke stvari

Z. Š.

14.2.2018

Fudbaleri Željezničara nisu blistali na pripremnim utakmicama, no trener Admir Adžem nada se kako će stvari izgledati mnogo drugačije kada počne sezona.

Na generalci protiv Veleža bilo je 0:0, Željo je promašio penal, no nedostajalo je više konkretnosti. 

- Moramo popraviti još neke stvari. Nisam zadovoljan kako je to izgledalo u ofanzivnom dijelu, ali mislim da nema razloga da brinemo. Prvenstvene utakmice su nešto sasvim drugo i nadam se da ćemo to pokazati na meču u Krupi – rekao je Adžem.

Velike probleme Željezničaru, ali i većini ostalih premijerligaša, predstavljaju uvjeti za trening nakon što su snježne padavine prekrile BiH.

- Nezgodno je najviše zbog treninga, najvjerovatnije ćemo raditi u Halilovićima na terenu s umjetnom travom. U Antaliji smo se pripremali na odličnim terenima, a sada se moramo prilagođavati potpuno drugačijim uvjetima. Šta je, tu je, kako je nama tako je i ostalima, važno je na terenu dati sve od sebe i rezultat neće izostati – govori šef stručnog štaba „Plavih“. 


Dodatne probleme treneru stvorila je jaka prehlada kod nekoliko igrača, ali na Grbavici se nadaju da će svi biti spremni do subote, kada je na programu meč u Krupi na Vrbasu (14.30 sati).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.